Cadavrele a 3 dintre copiii luați de ape au fost găsite. Părinții vor primi un container

Ultima actualizare: 02-06-2019 11:35

Viiturile din ultimele zile şi-au luat tributul. În Prahova, trupurile fără viaţă a trei dintre cei 4 copii luaţi vineri de ape au fost găsite.

Localnici, voluntari, pompieri şi poliţişti scotocesc în continuare malurile Cricovului pentru a găsi şi trupul celui de-al patrulea copil, un băieţel de doi ani şi jumătate. Iar în judeţul Alba, zeci de gospodării au fost inundate, maşinile au fost luate de ape, și drumurile s-au transformat în râuri.

În noroi, printre bidoane şi crengi rupte, zeci de oameni înşiraţi pe cele două maluri ale râului Cricov au încercat să recupereze trupurile copiilor purtaţi de ape. Până acum însă, doar trei dintre micuţi au fost găsiţi.

Părinţii copiilor vor primi din partea autorităţilor un container care să le devină casă

Voluntar: "Foarte urâtă e zona din cauză că e mlaştina foarte mare sunt anumite zone în care poţi să intri şi până la genunchi, tre să fii atent!"

Pentru familia, însă, sunt momente extrem de grele. "E de nedescris, nedescris, nu există aşa ceva durere, mai mare nu există."Părinţii copiilor vor primi din partea autorităţilor un container care să le devină casă, dar şi un ajutor financiar de urgenţă pentru a-i putea înmormânta pe cei mici.

În judeţul Prahova un bilanţ al pompierilor de la ISU arată că peste 200 de locuinţe au fost afectate de inundaţii. Au fost drumuri distruse, poduri luate de viitură, mii de oameni au rămas fără energie electrică şi în multe cazuri apa este imposibil de folosit.

Prăpăd a fost şi în sudul judeţului Alba. Zeci de gospodarii au fost inundate, maşinile au fost luate de ape, iar drumurile s-au transformat în râuri.

Cinci localităţi au fost afectate iar 21 de persoane surprinse de viitură au fost salvate de echipajele ISU şi autorităţile locale. Întreaga zonă s-a aflat sub avertizare de cod portocaliu de ploi.

21 de persoane, inclusiv femei însărcinate, au fost surprinse de viituri în patru localităţi de pe Valea Sebeşului, însă au fost salvate de echipajele ISU Alba. În ajutorul lor au venit aproximativ 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu.

Nivelul apelor în cele patru localităţi afectate este în scădere, însă pompierii mai caută şi alte persoane care au nevoie de ajutor.

În urma codului roșu culturile de porumb, floarea soarelui şi grâu au distruse în totalitate intre Dragalina și Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO