Tragedia din Prahova. Momentul în care mama și cei 4 copii ai ei au fost luați de ape


Ultimul update: Sambata 01 Iunie 2019 20:06
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2019 19:26
Categorie: Stiri actuale

15 judeţe au fost măturate de furtuni şi ploi torenţiale. Într-o comună din Prahova, o tragedie greu de redat în cuvinte a lovit familia unei femei de 26 de ani! Cei 4 copii ai ei, printre care un bebeluş de 9 luni, au fost luaţi de o viitură.

La rândul ei, tânăra a fost în pericol de moarte! Salvată de un localnic, a povestit şocată că niciunul dintre cei mici nu a supravieţuit.

Pompierii spun că au ajutat 37 de oameni să fugă din calea apelor care le-au devastat gospodăriile.

Imaginile şocante suprind în câteva secunde momentul în care apele duc în vâltoarea lor o saltea pe care se refugiase, în disperare, o persoană. Avea să se dovedească că era o femeie de 26 de ani, pe care martorii au reuşit s-o salveze. Însă aveau să afle, îndureraţi, că alături de ea, apele i-au luat şi pe cei 4 copii, cu vârstele cuprinse între 9 luni şi 6 ani.

Cei mici au fost căutaţi toată noaptea de localnici şi pompieri. În orele teribile ce-au urmat au fost găsiţi 3 dintre ei, fără viaţă.

Cel de-al patrulea copilaş este încă dispărut.

Aceeaşi viitură a distrus mai multe case, 37 de persoane au fost salvate de pompieri iar alte 100 au reuşit să fugă din calea viiturii atât de puternice încât a reuşit să târască sute de metri la vale, maşinile parcate!

"Tot e făcut varză. Ce să fac? Îmbrăcămintea, nu mai am nimic", a spus un bătrân.

De altfel, sudul ţării a fost cel mai afectat de ploi, din cele 15 judeţe măturate de fenomenele extreme. În doar 24 de ore a "plouat" cu avertizări meteorologice şi hidrogologice, unele cod roşu.

În Mureş, o familie cu un copil a avut nevoie de ajutorul pompierilor să iasă din maşină, după ce a rămas blocată în apă.

În Buzău, drumurile au fost blocate, iar apa a ajuns şi în casele oamenilor. Vâltoarea a lăsat în urmă un bilanţ tragic: zeci de gospodarii inundate, podete rupte, animale înecate şi drumuri distruse.

”M-a dus ca bolovanul în fundul apei. Iar mai ieşeam. Până m-am prins de un prun", a spus o bătrână.

”Un dezastru. A fost apă de trei metri înălţime, dacă erai pe drum te lua cu totul. A intrat în case, a murit animalele, tot”, spune o localnică.

În total, 560 de case au fost afectate şi tot atâtea familii nenorocite.

Şi transportul feroviar a fost dat peste cap, după ce mai multe căi ferate au fost inundate iar oamenii au rămas blocaţi în trenuri, halte sau gări.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO