Bataie de joc pe bani publici. Presedintele Fondului de Contra-garantare, o institutie financiara importanta a statului, a incasat
prime si salarii de 225 de mii de euro pe an, iar toata conducerea a avut castiguri de 3,2 milioane de euro in ultimii 4 ani

Mai mult, acesti bugetari au decontat delicatese, cum ar fi: foie- gras, purcei la cuptor si sticle de vin de 100 de lei bucata, potrivit corpului de control al prim ministrului. "Primele noastre sunt mai mici decat in alte institutii", sustine presedintele Fondului.

Potrivit Corpului de Control al prim ministrului, conducerea Fondului de Contragarantare a incasat sume uriase ca prime si salarii. Astfel presedintele Ioan Hidegcuti a primit 640 de mii de euro pe an, iar Coman Vasile si Kleininger Elena, membrii in comitetul director, peste 550 de mii de euro fiecare. In total, 1,8 milioane euro. Cei vizati sustin ca au salariile mici.

"Avem un nivel de salarizare mai mic decat media altor institutii cu capital de stat. Nu as spune ca sunt sume exagerate", spune Ioan Hidegcuti, presedintele Fondului de Contragarantare.

Corpul de Control al premierului acuza ca s-au platit sume foarte mari si celor din consiliul de supraveghere al Fondului: 1 milion de euro au castigat acestia in ultimii patru ani. Cel mai mult Aurel Saramet, membru al Consiliului, caruia i s-au transferat in cont 100 de mii de euro.

Solicitat sa comenteze, Aurel Saramet a precizat ca este vorba despre indemnizatii si nu prime.

Corpul de Control al premierului a mai stabilit ca au fost decontate 25 de mese la care s-au consumat foie gras, muschi de vita, piept de rata, purcel la cuptor si vin de 100 lei sticla.

"Foie gras nu am comandat, au fost cadouri catre alte institutii de banca cu ocazia unor evenimente, cu conducerea institutiilor invitate se lua masa in regim de catering. Am sarbatorit la sfarsit de an. Nu sunt lucruri rafinate, sunt prevazute in buget", mai sustine Hidegcuti.

Chiar si asa, corpul de control sustine ca in timpul verificarilor, presedintele fondului a transferat din contul personal 10 mii de lei pentru a acoperi o parte din aceste cheltuieli.

Raportul Corpului de Control arata ca cea mai mare parte a activitatii fondului, care garanteaza activitatea fondului de garantare, a fost realizata de alte entitati, si deci sefii nu meritau nicio prima.

Si acest raport al Corpului de Control a ajuns la parchet.