Noi restricții anunțate în București. Restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior, începând de miercuri

Dată publicare: 06-10-2020 18:29
Dată actualizare: 06-10-2020 20:06


Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a anunțat o serie de măsuri și restricții, ca urmare a creşterii substanţiale a numărului de infectări cu COVID-19.

Principalele declarații ale Prefectului Bucureștiului

- Restaurantele și cafenelele se vor închide în interior. Excepție vor face doar hotelurile, care vor putea să păstreze restaurantele deschise în interior pentru clienți.

- Se vor închide și sălile de spectacole și concerte.

- Activitățile vor fi reluate în momentul în care rata incidenței cazurilor va scădea din nou sub 1,5.

- Masca va fi obligatorie pe o suprafață de 100 de metri în jurul școlilor, de la 7:45 la 21:15, pentru toate persoanele cu vârste peste 5 ani.

- Primăria București va fi obligată să delimiteze zonele cum crede de cuviință.

- Toate măsurile vor intra în vigoare de miercuri și vor dura cel puțin 7 zile.

- Angajații din HORECA și industria de spectacole vor fi sprijiniți prin măsuri ce vor fi adoptate prin OUG.

- Sălile de jocuri de noroc NU se vor închide în această perioadă.

 

Știrea inițială

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte, marţi, în şedinţă, pentru a discuta despre măsuri în aplicarea hotărârii de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a precizat că şedinţa va avea loc, începând cu ora 17.30, la sediul Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti.  

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, marți, că bucureștenii nu trebuie să se mire dacă autoritățile vor impune din nou restricții în Capitală, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19.

Nu sunt restricții pe care le-am impus acum, sunt restricții pe care le știam de la început. Acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele, precum și va urma o perioadă în care adaptăm și evenimentele private. În funcție de evoluție.” - a avertizat ministrul.

DSP București vrea să impună din nou unele restricții, după ce rata cumulativă a îmbolnăvirilor, la suta de mii de locuitori, la 14 zile, în București a ajuns la 1,86.

Aceste propuneri vor fi discutate în ședința de astăzi a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

DSP cere închiderea restaurantelor și cafenelelor care funcționează în interior, interzicerea procesiunilor religioase în spații deschise și interzicerea staționarii în apropierea lăcașurilor de cult.

Tot DSP solicită celor de la Situații de Urgență București și acțiuni intensificate de control în transportul în comun, piețe și târguri. Masca ar trebui să devină obligatorie la mai puțin de 100 de metri de școli. Evenimentele de familie, cum sunt nunțile și botezurile se pot desfășura în limita a 50 de persoane, cu respectarea distanțării sociale.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere bazat pe datele raportate până la 4 octombrie, în săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, 36,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj.

De asemenea, 30,4% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin.

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO