Tren București-Aeroportul Otopeni, gata înainte de EURO 2020. ”Minunea” promisă de o firmă


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 20:25
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 18:15
Categorie: Stiri actuale

Bucureştiul ar putea avea pentru prima dată un tren direct către Aeroportul Otopeni. Marți a fost semnat contractul de construcţie a unei linii care conţine şi un viaduct, peste DN1.

Pariul constructorului este să termine lucrarea în timp record, adică până la sfârşitul lunii mai, anul viitor, pentru a prinde Campionatul European de Fotbal.

Calea ferată care ar lega Bucureştiul de Aeroportul Otopeni va traversă pe un viaduct Drumul Naţional 1. Lucrul acesta a fost stabilit în baza contractului semnat la Ministerul Transporturilor.

Câştigătorul licitaţiei este firma românească Arcada din Galaţi, care pare să aibă o misiune greu de realizat, să termine totul până pe 30 mai, anul viitor. Ce trebuie să facă?

Există deja o linie de cale ferată care vine dinspre Gara de Nord. Aceasta va fi legată de o cale ferată nouă, de aproape 3 kilometri de Aeroportul din Otopeni.

Viaductul peste DN1 are 1.5 km, iar trenul va circula cu 80 de kilometri pe oră, promite CFR Infrastructura. Costul lucrării este de aproape 80 de milioane de euro.

Asta înseamnă că în loc de 45 de minute, o oră, veţi face 20 de minute din Otopeni până la Gara de Nord, de unde suporterii echipelor de fotbal pot circula cu metroul. Asta dacă, desigur, va fi terminat la timp pentru Campionatul European de fotbal de anul viitor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO