Brad de Crăciun, amplasat peste Monumentul Eroilor. Cum se apără primarul


Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2018 19:44
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 16:30
Categorie: Stiri actuale

Din categoria ce năzbâtii mai fac aleșii astăzi, vă prezentăm isprava unui primar dintr-o localitate din Galați. El a montat bradul de Crăciun peste monumentul eroilor.

Decizia a împărțit comunitatea în două. În timp ce unii localnicii îl acuză pe primar că nu respectă istoria, alții îl laudă și susțin că a făcut un lucru bun.

Bradul de Crăciun, care a împărţit oamenii din Cudalbi în două tabere, a fost construit peste monumentul eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

De Ziua Naţională, lângă sculptură s-au depus coroane, iar primarul, în costum popular, a ţinut un discurs mobilizator.

"Doamne ajută, să dea Dumnezeu mintea românului cea de pe urmă şi să fim mândri că suntem în această ţară minunată şi binecuvântată de Dumnezeu", spune atunci primarul.

Primarul susţine că a transformat monumentul în brad de Crăciun ca să îl conserve.

"Monumentul intră într-o restaurare şi, ca să nu arate urât plasa de protecţie de pe lângă, i-am dat aşa, o formă de brad. Eu sunt sigur că dacă ar trăi acei eroi, s-ar bucura că cineva îi baga în seama măcar aşa, cu o mantie de brad", se apără primarul.

"După 30 de zile o să rămână monumentul cum a fost. Nouă ne place. Cine nu e de acord, e problema lor. E monumentul eroilor dedesubt. Nu l-o dărâmat nimeni. E acolo", spun susținătorii primarului.

"Trebuia pus bradul dincolo şi monumentul eroilor trebuia lăsat liber", este de părere o altă localnică.

Isprava primarului a ajuns şi la urechile Direcţiei de Cultură din Galaţi.

"Din nefericire, Direcţia Judeţeană pentru Cultura Galaţi, în baza legilor existente, nu poate lua nicio măsură coergitivă împotriva a ceea ce s-a întâmplat. Asta deoarece legea prevede obligativitatea păstrării şi punerii în valoare a monumentelor de for public pentru primăriile locale, fără însă să mai prevadă şi ce se întâmplă dacă aceste măsuri nu sunt luate", a transmis Marius Mitrof, consilier direcția de cultură Galați.

Direcţia de Cultură şi Filiala Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor au anunţat că îl vor reclama pe primar la Prefectură.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sărbătoare cu 30 de Moşi Nicolae, într-un orăşel din Sibiu. Reacţia localnicilor
Cum arată cel mai scump brad din Europa. Costă 2,3 milioane de euro
Cadourile de sărbători care le fac mai mult rău copiilor. Specialiştii recomandă cutii goale
VIDEO PROTVPLUS.RO