Biserica raspunde acuzatiilor de abuz sexual aduse de catre un tanar Arhiepiscopului Teodosie

Dată publicare: 06-12-2011 18:58
Dată actualizare: 04-11-2012 01:44


Acuzele de presupuse acte de coruptie sexuala, aduse inalt-preasfintitului Teodosie, sunt total nefondate, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Plangerea penala facuta de un tanar din Constanta, care sustine ca a fost abuzat sexual acum 15 ani, este total neintemeiata, alcatuita tendentios si facuta doar pentru a atrage atentia opiniei publice, precizeaza reprezentantii bisericii.

In urma cu 15 ani, atunci cand tanarul afirma ca a fost abuzat sexual, Arhiepiscopul Teodosie nici nu se afla in Dobrogea.

Inaltpreasfintia sa a fost numit si inscaunat abia in anul 2001. Pana atunci, nu vizitase niciodata manastirea Dervent, sustin cei de la Arhiepiscopia Tomisului.

Reprezentantii bisercii continua si spun ca acuzele mincinoase aduse de tanarul orfan de etnie roma, Stanescu Ciprian, pe care Arhiepiscopia Tomisului l-a ajutat sa-si termine liceul, sunt sustinute de un impostor, numit Mascas Alexandru Gabriel.

Acesta este un fost preot, exclus din cler din motive disciplinare si autointitulat "lider de sindicat al preotilor din Dobrogea".

Arhipepiscopia Tomisului precizeaza ca aceasta institutie nu exista, Biserica Ortodoxa Romana neavand o astfel de structura.

In pofida tuturor afirmatiilor defaimatoare, Arhiepiscopia, prin ierarhul sau, adreseaza tuturor credinciosilor si clericilor din Dobrogea si din intreaga tara un indemn de continuare a rugaciunilor si a postului in liniste, "pentru a intampina marele praznic al Nasterii Domnului cu bucurie, iertare si binecuvantare".

Plangerea prin care Ciprian il acuza pe Arhiepiscopului Teodosie ca l-a abuzat sexual a fost depusa la Parchetul General.

Tanarul sustine ca ar fi acceptat relatia intima dupa ce a primit promisiuni ca va fi ajutat sa devina preot.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO