Acuzaţii grave sunt aduse unor medici din judeţul Vrancea. O fetiţă în vârstă de 5 luni a murit după ce cu numai 24 de ore înainte, medicul i-ar fi pus un diagnostic greşit.

Copila ar fi fost ucisă de pneumonie, dar doctorul care a controlat-o a fost de părere că are doar roşu în gât şi a trimis-o acasă.

Câteva ore mai târziu, familia chema ambulanţă pentru că starea copilei era foarte gravă, însă când a sosit echipajul, era deja prea târziu

Părinţii copilului susţin că vineri, 6 decembrie, au mers la unitatea de primiri urgente a spitalului din Focşani pentru că fetiţa de cinci luni nu se simţea bine Aici medicii i-ar fi trimis la Policlinica de Copii situată în apropierea spitalului de urgenţă

Un pediatru a văzut-o pe cea mică şi ar fi decis că ea nu este în stare gravă şi că ar avea doar roşu în gât. Familia a plecat înapoi cu copilul după ce medicul i-a prescris un tratament la domiciliu.

Părinţii susţin că în dimineaţa zilei de 7 decembrie, la doar câteva ore de la controlul medical, copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău. Au solicitat sprijinul medicilor de la ambulanţă, dar bebeluşul nu a mai putut fi salvat

În nota iniţială a medicilor legişti, aceştia au scris că fetiţa a murit din cauza unei pneumonii. Poliţiştii din Vrancea au fost sesizaţi de medicii de la Ambulanţă, iar spitalul face propria ancheta administrativă.

Părinţii fetiţei nu înţeleg cum a fost posibil că niciun medic să nu-şi dea seama cât de gravă era starea bebeluşului!

Alina Artimon, mama fetiţei: "A făcut temperatură joi seara, am fost cu ele la medic vineri şi a zis că are roşu în gât. De la roşu în gât a ajuns la pneumonie, cauza decesului. Mi-a spus să îl iau acasă, ca nu are rost să îl internez pentru roşu în gât. A zis 'îl luaţi acasă' ,mi-a dat reţeta, mi-a dat tratament. Să îi fac tratamentul, atâta."

Gabriel Petrea, tatăl fetiţei: "Să ni se spună şi nouă din ce cauză a fost, de ce s-a întâmplat. De la roşu în gât s-a ajuns la pneumonie acută şi insuficiență respiratorie acută. Vrem să ni se facă dreptate. Dacă soţia i-a cerut internarea, de ce s-a refuzat."

Poliţiştii din Vrancea au fost sesizaţi de medicii de la ambulanţă care au constatat decesul copilei de cinci luni.

Cătălina Murariu, IPJ Vrancea: "Colegii din cadrul secţie de poliţie Goleşti au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă."

Conducerea spitalului de urgenţă din Focşani susţine că a declanşat o anchetă internă. Medicul pediatru care a consultat bebeluşul în policlinică susţine că fetiţa nu avea simptome de pneumonie.

Mihaela Mihalache, medic pediatru: "Copilul a venit febril, după cum v-am spus. La examenul clinic am găsit doar faringe hiperemic, am găsit şi o iritaţie de scutec, a primit tratament şi în sensul acesta. Orice copil febril, sub vârsta de 6 luni, care are doar febră fără alte semne clinice de boală, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24-28 de ore, cu antitermice. Sugarul este la o vârstă la care ştim prea bine că pot evolua oricând defavorabil. Din moment ce eu nu am ascultat raluri pulmonare de niciun fel, n-am avut semne de insuficiență respiratorie. Dacă nu am depistat semnele astea înseamnă că nu au fost."

Alina Cosma, purtătoare de cuvânt SJU Focşani: "Spitalul a constituit o comisie pentru a verifica dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate protocoalele şi procedurile de consultaţie."

Doctorii implicaţi în ancheta susţin că diagnosticul de pneumonie de la Medicină legală este unul prezumtiv
şi aşteaptă rezultatele finale de la institutul de medicină legală din Iași, unde au fost trimise toate probele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!