Bătrân ucis în bătaie de 2 adolescenți care voiau să-l jefuiască

02-12-2019 16:32

Un adolescent de 15 ani şi un tânăr de 18 din Iaşi sunt suspectaţi de fapte de o cruzime fără margini. Ar fi ucis în bătaie un bătrân de 75 de ani, pe care au vrut să-l tâlhărească.

Tinerii ar fi intrat în casa omului, sperând că nu se va trezi în miez de noapte. Dar au fost surprinşi de gazdă şi au tăbărât pe bietul bătrân. Trupul neînsufleţit al victimei a fost descoperit spre dimineaţă de un vecin venit în vizită. Iar cei doi adolescenţi au fost reţinuţi.

Vecin: "El dormea acolo şi l-am găsit cu capul acolo, era tot plin de sânge. Aici jos l-a găsit, dar în pat l-au bătut tare şi perne şi tot."

Cei doi tineri ar fi aflat, stând de vorbă cu sătenii că bătrânul, care locuia singur, are ascunşi bani în casă. Seara târziu au dat atacul: au spart un geam şi au intrat pe fereastră. Bătrânul însă s-a trezit, iar când i-a surprins scotocind prin dulapuri, i-a luat la rost.

Băieţii au ripostat cu sălbăticie şi l-au bătut crunt.

Vecină: "Geamul acela era deschis larg şi pe acolo au intrat. L-au lovit, el dormea şi pe partea asta e distrus tot."

Reporter: "Pentru ce au intrat?"

Vecină: "Pentru bani. îs cunoscuţi că-s mai răi, a mai spart un bar la deal, i-a mai acoperit, că-s mici, minori…acum au făcut-o de tot."

Vecinii spun că tinerii sunt cunoscuţi drept scandalagii!

Vecin: "Era noaptea, a fost să cumpere pâine şi s-a întors acasă. Dimineaţă, când m-am trezit, am auzit că l-a omorât. Ce să merite, închisoare."

Vecin: "L-a bătut, atât am auzit că l-a găsit mort în casa. Sunt nişte băieţi de aici, nişte răi. Erau vagabonzi prin sat, după ţigări, copii de capul lor."

După audierile în dosarul de omor calificat, băiatul de 18 ani a fost arestat preventiv, iar cel de 15 ani a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola pentru expertiză.


VIDEO PROTVPLUS.RO