Cetățeni irakieni prinși la frontiera din Oravița. Ce încercau să facă

irakieni
Politia de Frontiera

Un număr de 24 de cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care doi minori, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, călăuziţi de un cetăţean sârb, au fost opriţi la graniţă de poliţiştii de frontieră din Oraviţa.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - judeţul Caraş Severin au depistat 24 de cetăţeni din Irak şi Siria, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unei călăuze sârbe. Cetăţeanul sârb a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. În data de 1 decembrie, ora 7,20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa - judeţul Caraş Severin au oprit, în localitatea de frontieră Forotic, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetăţean sârb, în vârstă de 51 ani", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, transmis de Agerpres.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 24 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 24 de pasageri sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi doi minori, de trei şi, respectiv, 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. De asemenea, cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Grav accident rutier în Dolj. Două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc. Sunt implicate cinci persoane | FOTO
Grav accident rutier în Dolj. Două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc. Sunt implicate cinci persoane | FOTO

Un grav accident rutier a avut loc, joi, în judeţul Dolj, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc. Cinci persoane aflate în autoturisme vor fi duse la spital, pentru o a şasea victimă fiind făcute manevre de resuscitare.

 

România, poartă pentru ruși către Europa. Țara noastră le va elibera vize Schengen de la 31 martie
România, poartă pentru ruși către Europa. Țara noastră le va elibera vize Schengen de la 31 martie

Rușii vor putea pătrunde în Spațiul Schengen prin România, de la 31 martie, dar numai pe cale aeriană. Practic, România devine poartă de intrare în vest.

Ce a pățit un român după ce a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism aflat în mişcare | VIDEO
Ce a pățit un român după ce a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism aflat în mişcare | VIDEO

Un bărbat, care a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism care se deplasează pe o stradă din Braşov, a fost identificat şi amendat de poliţişti, după ce o persoană a trimis imaginile Poliţiei.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.