Cetățeni irakieni prinși la frontiera din Oravița. Ce încercau să facă

Ultima actualizare: 02-12-2019 15:52
irakieni
Politia de Frontiera

Un număr de 24 de cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care doi minori, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, călăuziţi de un cetăţean sârb, au fost opriţi la graniţă de poliţiştii de frontieră din Oraviţa.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - judeţul Caraş Severin au depistat 24 de cetăţeni din Irak şi Siria, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unei călăuze sârbe. Cetăţeanul sârb a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. În data de 1 decembrie, ora 7,20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oraviţa - judeţul Caraş Severin au oprit, în localitatea de frontieră Forotic, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetăţean sârb, în vârstă de 51 ani", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, transmis de Agerpres.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 24 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 24 de pasageri sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi doi minori, de trei şi, respectiv, 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. De asemenea, cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO