Bătaie între doi elevi de clasa a patra, într-o școală din Dâmbovița
De la o ceartă în microbuzul şcolar, doi elevi de clasa a IV-a au ajuns la bătaie, într-o şcoală din judeţul Dâmboviţa. Unul i-a dat pumni în faţă celuilalt şi i-a spart buza, supărat că ar fi fost înjurat.
Părinţii victimei spun însă că au depuse mai multe plângeri la poliţie, în ultima perioadă, după ce în urmă cu două săptămâni băiatul a fost bătut de două colege, iar altădată ar fi fost şi tâlhărit de alţi elevi, care i-ar fi luat banii de buzunar. Victima, un elev cu rezultate foarte bune la învăţătură, spune că din cauza bătăilor de la şcoală nu vrea să mai meargă la cursuri.
Tot scandalul a pornit în microbuzul şcolar, în drum spre cursuri. Înainte de începerea orelor, în clasă, unul dintre elevii de clasa a patra a sărit la bătaie. Cel lovit a ajuns acasă plin de sânge, povestesc părinţii lui.
Tatăl elevului agresat: „A fost bătut, a fost tâlhărit de multe ori, a fost înjurat, pus în genunchi. A venit plin de sânge şi traumatizat. A spus că asta este ultima zi când va merge la şcoală.”
Când a auzit hărmălaia, profesorul de serviciu a intervenit imediat să îi despartă pe cei doi.
Marius Alexiu, profesorul de serviciu: „Doi elevi de la clasa a patra s-au şicanat, s-au lovit unul pe celălalt, în urma unor injurii pe care unul dintre copii I le-ar fi adus celuilalt. El va fi băgat în consiliul profesoral pentru a fi sancţionat.”
Învăţătoarea celor doi spune că a stat de vorbă cu părinţii lor de mai multe ori, i-a chemat şi pe ceilalţi părinţi la şedinţa şi le-a cerut să îi potolească pe copii. Fără succes însă.
Veronica Vita, învăţătoarea celor doi elevi: „S-au înjurat, s-au împins, cel care l-a lovit mai rău a recunoscut că l-a înjurat, că s-a enervat.”
Pentru că nu este primul incident în şcoală, profesorii spun că ar avea mare nevoie de ajutorul unui psiholog care să îi determine pe copii să renunţe la agresivitate. Dascalii spun că o reală problemă o reprezintă lipsa psihologilor în şcoli. Din cele peste 150 de unităţi de învăţământ, în numai 90 găsim specialişti; asta înseamnă unul la peste 800 de elevi.
Prof. Robert Nenișanu, directorul Şcolii Crângurile: „Cel mai bun lucru pentru noi ar fi un psiholog şcolar, ne-ar ajuta. Nu avem. Psihologi sunt foarte puţini, sunt 800 de copii arondaţi unui psiholog şcolar.”
Părinţii copilului bătut au depus o plângere la poliţie, iar agenţii au deschis un dosar penal pentru lovire şi ameninţare. Părinţii celor implicaţi au fost chemaţi la secţie, unde au dat declaraţii. Profesorii spun că elevul bătăuş se va alege cu nota scăzută la purtare şi, cel mai probabil, va fi mutat la o altă şcoală.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!