Basescu: Mi-as dori tare mult ca instabilitatea in Republica Moldova sa nu apara pana in 27 iunie


Ultimul update: Miercuri 21 Mai 2014 06:58
Data publicarii: Duminica 18 Mai 2014 13:47
Categorie: Stiri actuale
Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca Republica Moldova este al doilea stat romanesc si ca si-ar dori "tare mult" ca in tara vecina "sa nu se produca o destabilizare" pana in 27 iunie, cand va semna acordul de asociere cu UE.

Bsescu a spus, la Iasi, ca Republica Moldova "este o tara care poate deveni foarte usor instabila din cauza focarelor pe care le are pe teritoriul ei, Transnistria, Gagauzia, Caraclia si chiar Balti, unde, prin forta lucrurilor, comunistii sunt extrem de puternici".

"Mi-as dori tare mult ca instabilitatea sa nu apara pana pe 27 iunie, cand Republica Moldova va semna acordul de asociere si liber schimb. Mi-as dori sa nu se produca o destabilizare in Republica Moldova", a afirmat Basescu.

Seful statului a precizat ca Romania a avut "un rol important" in ceea ce priveste semnarea de catre Republica Moldova a acordului de asociere si liber schimb cu UE, adaugand ca initial semnarea a fost programata pentru octombrie, apoi stabilita pentru august, iar in final s-a reusit ca termenul sa fie adus la sfarsitul lunii iunie.

"In ceea ce ne priveste, nu putem privi la Republica Moldova doar ca la o tara. Asa cum am definit intotdeauna, este al doilea stat romanesc, iar obligatiile noastre politice sunt enorme fata de aceasta tara, pentru ca nu ne-ar ierta nimeni daca n-am valorifica conjunctura favorabila semnarii acordului", a mai spus Basescu, adaugand ca Romania va fi primul stat care va ratifica acest acord.

El a mai declarat ca "la evolutia Republicii Moldova trebuie adaugat contextul regional", in conditiile in care Rusia a devenit "extrem de agresiva in regiune" si isi urmareste obiectivele fara sa respecte niciun fel de reguli.

"La situatia actuala sprijinul Romaniei pentru Republica Moldova este enorm", a precizat seful statului, care a mai spus ca nu numai tara noastra este "un avocat" al Republicii Moldova, dar si Comisia Europeana.

Sursa: Mediafax

Traian Basescu:
Traian Basescu: "Lipsa statului de drept si coruptia sunt riscuri la securitatea nationala. Vedeti Ucraina"
Traian Basescu: L-am invitat pe Joe Biden in Romania, vine si seful Pentagonului. Adjunctul sefului CIA, primit la Cotroceni
Traian Basescu: L-am invitat pe Joe Biden in Romania, vine si seful Pentagonului. Adjunctul sefului CIA, primit la Cotroceni
Traian Basescu: L-am invitat pe Joe Biden in Romania, vine si seful Pentagonului. Adjunctul sefului CIA, primit la Cotroceni
Traian Basescu: L-am invitat pe Joe Biden in Romania, vine si seful Pentagonului. Adjunctul sefului CIA, primit la Cotroceni
VIDEO PROTVPLUS.RO
smurd
Fetiță căzută în râpă în Sibiu, preluată de SMURD
Primele explicații ale criminalului de la Săpoca. Decizia Tribunalului Buzău
Acuzații ale mamei pacientei ucise la Săpoca: ”Au mutat-o ca pe un câine”
Cântăreață de muzică populară Anamaria Pop a murit într-un accident. Abia împlinise 37 de ani
Mărturii din noaptea măcelului din Săpoca. Ucigașul ”a făcut o criză convulsivă” la internare
3 femei dintr-o stație de autobuz, spulberate de o mașină implicată într-un accident
Sapoca
Ce a descoperit ministrul Sănătății la Săpoca. Ucigașul a fost pus în pat cu alt bolnav
Cum s-a întors la nuntă mirele care a făcut accident în drum spre petrecere
Mărturiile celor care au găsit cadavrul lui Zsolt Torok: ”Nu a avut nicio șansă”
Gestul unui bărbat cercetat pentru act sexual cu o minoră. De ce a sunat la 112
Autoritățile fac precizări despre mesajul care circulă pe WhatsApp despre norul radioactiv
Mesaj emoționant al soției alpinistului Zsolt Torok, găsit mort în Făgăraș. Când va fi înmormântat