Prima reacție a lui Dasaev, unul dintre suspecții în cazul baschetbaliștilor înjunghiați

×
Codul embed a fost copiat

Unul dintre suspecţii atacului sângeros din Brăila s-a predat luni, însoţit de un avocat, la parchet.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi baschetbalişti americani au fost înjunghiaţi pe terasa unui club din oraş. Sportivii - de 25, respectiv 26 de ani - au fost operaţi şi sunt în afara oricărui pericol. Se pare că agresorii, identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere, ar avea legătură cu lumea interlopă din oraş.

”Hai să mergem să clarificăm lucrurile! Dacă eu sunt vinovat de ceva, arestează-mă”, a declarat Daniel Gabriel Husein.

”Chiar dacă are un cazier impresionant, nu este obligatoriu ca el să fi provocat acest scandal. A fost agresat și a răspuns cum a putut”, a declarat avocata lui Daniel Gabriel Husein, Angelica Ion.

Daniel Gabriel Husein, unul din cei implicaţi în scandal şi care ar fi suspectul principal, a venit la Parchetul Brăila însoţit de avocaţi. Nu a negat că a fost implicat în bătaie, mai ales că pe obraz are o rană adâncă, probabil căpătata în timpul scandalului, însă susţine că doar s-a apărat după ce sportivii ar fi lovit primii.

Citește și
Daniel Gabriel Husein
Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, suspect în cazul baschetbaliștilor înjunghiați, s-a predat la Parchet
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cu siguranţă că poliţiştii şi procurorii ştiu deja cum a început scandalul, ţinând cont că există imagini pe camerele de supraveghere ale terasei unde a avut loc scandalul. Joseph McClain, baschetbalistul rămas internat la spitalul din Brăila, se simte mai bine, starea lui de sănătate a permis mutarea lui pe o secţie de chirurgie. Acesta ar fi declarat că au fost atacaţi doar pentru că sunt negri.

Această informaţie, dacă se confirmă, este foarte importantă pentru procurori, pentru că reprezintă o circumstanță agravantă a faptei, anume tentativă la omor calificat.

Cel de-al doilea baschetbalist rănit, Darrel Bowie, este internat la Spitalul Floreasca, unde a ajuns cu răni grave la abdomen, fiindu-i afectate organele interne. Recuperarea sa va fi de lungă durată.

Nu în ultimul rând, cazul este urmărit cu atenţie de Ambasada Americii, care a transmis că e gata să ofere sprijin autorităţilor sau familiilor celor doi sportivi.

Când au fost atacaţi, baschetbaliştii americani se relaxau după antrenament, pe o terasă din centrul Brăilei împreună cu mai mulţi colegi.

Un bărbat s-a apropiat de masa lor şi a dat într-unul dintre ei, fără să aibă, se pare, vreun motiv. Martorii au sărit să îi apere, însă în sprijinul atacatorului au apărut mai mulţi indivizi.

În confruntare, americanii au fost loviţi iniţial cu pumnii, însă - ulterior - agresorii au folosit sticle şi chiar o armă albă. Preşedintele clubului unde sunt legitimaţi sportivii susţine că bătăuşii fac parte din lumea interlopă din oraş.

Mircea Totolici, președintele clubului: "Vizaţi au fost cei doi care, probabil, erau mai înalţi, mai impunători, neexistânt vreun conflict legat de vreo fată, de vreo masă, de vreun scaun, ei fiind de o săptămână în oraş."

La confruntare au participat şi bodyguarzii clubului - susţin unii martori.

Răniţi, baschetbaliştii Joeph McClain şi Darrel Bowie au fost operaţi de urgenţă la spitalul din Brăila.

Pentru că în confruntare, lui Darrel Bowie i-au fost afectate unele organe, doctorii au decis să îl transfere cu elicopterul SMURD în Bucureşti.

"Vreau telefonu meu, vreau să îmi sun mama", a spus sportivul.

Între timp, poliţiştii şi procurorii au început mai multe anchete. Criminaliştii au vizionat imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale terasei şi i-au identificat pe suspecţi.

Printre ei, spun surse din achetă, s-ar afla interlopul Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev. Individul este recunoscut pentru fapte extrem de violente şi, în trecut, a fost condamnat, în Spania, pentru proxenetism şi viol.

Bărbatul trebuia să stea 20 de ani în închisoare, dar pedeapsa i-a fost redusă la jumătate, după ce i-a fost aplicată legea penală mai favorabilă

Baschetbaliştii răniţi se aflau în România de câteva săptămâni.

Darrel Bowie a jucat înainte la Iowa State, în campionatul universitar de baschet din Statele Unite şi la o echipă din Thailanda. Colegul lui, Joseph McClaine, fusese transferat la clubul din Brăila de la o echipă de Liga I din Bosnia.

Nu este prima dată când baschetbaliştii americani cad victime în confruntarea cu indivizi din lumea interlopă.

Acum 7 ani, Chauncey Hardy - un sportiv de 23 de ani legitimat la clubul sportiv şcolar din Giurgiu - a fost ucis în urma unui conflict pe care la avut cu interlopul Ionuţ Tanăsoaia - poreclit Gipsy Gipsanul - un apropiat a clanului Butoane.

Americanul sărbătorea, într-un club, împreună cu prietenii din echipă victoria împotriva celor de la Dinamo, când a fost lovit de Tănăsoaia şi s-a prăbuşit pe ringul de dans.

După anchete care au durat aproape 2 ani, Gipsy Gipsanul - ucigaşul lui baschetbalistului american Chauncey Hardy, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

În cazul sportivilor legitimaţi la clubul din Brăila, procurorii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru tentativa de omor şi port ilegal de armă albă.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Precizările colegilor celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi în Brăila
Precizările colegilor celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi în Brăila

Colegii celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport, înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la o terasă din centrul Brăilei, spun că aceştia au fost atacaţi fără niciun motiv sau conflict prealabil.

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, suspect în cazul baschetbaliștilor înjunghiați, s-a predat la Parchet
Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, suspect în cazul baschetbaliștilor înjunghiați, s-a predat la Parchet

Interlopul Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev, suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani de la Cuza Sport Brăila, s-a predat luni dimineață autorităților.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.