Sergio Morate, asasinul care a ingrozit Spania, extradat din Romania. Barbatul s-a ascuns la Lugoj dupa un dublu omor

06-09-2015 07:45


Sergio Morate, asasinul care a ingrozit Spania dupa ce si-ar fi executat iubita si pe prietena acesteia, a ajuns duminica pentru prima data in fata magistratilor din Peninsula. Autoritatile romane l-au extradat sambata seara.

Barbatul a solicitat sa fie eliberat pe cautiune, insa, potrivit Ministerului de Interne de la Madrid, judecatorii i-au respins cererea. Ca sa nu fie incriminat, individul a turnat var peste cadavrele celor doua fete.

Instanta spaniola a fost neiertatoare cu Sergio Morate. Ministerul de Interne din Spania, pe Twitter: "Inchisoare fara cautiune pentru Sergio Morate, suspectat de uciderea a doua tinere din Cuenca."

"Am colaborat excelent cu Politia Romana si am reusit sa strangem toate probele necesare pentru a solutiona acest caz atat de dramatic, atat de trist. Speram ca vinovatii acestui asasinat sa primeasca pedeapsa pe care o merita", spune un politist spaniol.

Sambata seara, cetateanul spaniol incatusat a parasit arestul politiei din Timisoara inconjurat de mascati.

Ministerul Apararii din Spania a trimis un avion special pentru a duce la capat acordul de extradare. La aeroport, individul a fost preluat de anchetatorii spanioli, care l-au controlat riguros si l-au fotografiat.

Sergio Morate este suspectul principal in cazul dublei crime care la jumatatea lunii august a oripilat Spania. El si-ar fi ucis iubita si pe prietena acesteia. Ulterior, a incercat sa scape de cadavre dupa ce le-a ars cu var si le-a aruncat intr-un rau. Dupa doua saptamani, cetateanul spaniol a fost descoperit in Lugoj. Se ascundea in garsoniera unui prieten roman pe care l-a cunoscut intr-o inchisoare din Spania. Complicele este anchetat acum pentru favorizarea infractorului.

VIDEO PROTVPLUS.RO