Barbatul suspectat initial ca ar fi jefuit o banca din Bistrita a fost eliberat. Politistii reiau ancheta de la zero

Dată publicare: 07-07-2016 07:32
Dată actualizare: 10-07-2016 07:32


Potrivit oamenilor legii, amprentele individului nu au coincis cu cele gasite la fata locului. Asadar, procurorii continua cercetarile si au deschis un dosar penal in rem pentru talharie calificata.

Dupa doua ore in care a fost audiat la IPJ Bistrita Nasaud, individul, considerat principalul suspect, a fost lasat liber. Anchetatorii au confruntat amprentele barbatului cu probele ridicate din banca si acestea nu au coincis.

El a intrat in vizorul politistilor de frontiera de la Vama Siret, dupa ce au observat ca si-a abandonat masina si intentiona sa treaca granita pe jos. In plus, au gasit o suma mare de bani asupra lui si avea semnalmentele celui care a dat atacul la banca din Bistrita.

Acum, oamenii legii continua cercetarile pentru a-l gasi pe faptas. Deocamdata, au deschis un dosar penal pentru talharie calificata in rem.

Anchetatorii spun ca individul care a dat spargerea si-a petrecut multe zile in zona bancii inainte de a actiona.

De altfel, in imaginile surprinse de camerele de supraveghere, parea sigur in miscari. A intrat relaxat in sediu, s-a asezat la rand, apoi a scos pistolul si a inceput sa ii ameninte pe cei din interior.

S-a dus tinta la casiera, i-a pus pistolul la ceafa si i-a intins o geanta neagra in care sa-i puna banii.

Ajutata si de o colega, femeia i-a dat tot ce avea in seif, 19.000 de lei.

Stia ca in fiecare zi in jurul orei 10:00 banca se aprovizioneaza cu bani, insa spre ghinionul lui in ziua in care a dat atacul masina de valori a intarziat si astfel s-a ales cu o suma de bani mai mica.

Camerele de supraveghere au surprins si momentul in care atacatorul iese din banca linistit, cu geanta plina de bani pe umar. Individul avea o sapca alba pe cap si ochelari de soare.

Tags: suspecti, jafuri, banca,


VIDEO PROTVPLUS.RO