Bărbatul rănit în explozia din Buzău, în continuare în stare gravă. Apartamentele vecinilor, nelocuibile

Dată publicare: 26-03-2018 08:07
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Structura de rezistenţă a blocului din Buzău, zguduit duminică de o explozie puternică, nu a fost afectată, au stabilit specialiştii în construcţii.

Locatarii trebuie să facă, însă, reparaţii serioase în apartamente, ca să poată sta acolo.

Deflagraţia care s-a produs din cauza unei acumulări de gaze a fost extrem de violenţă şi a avariat şi câteva maşini din parcare, dar şi clădiri din apropiere. Între timp, proprietarul apartamentului care a sărit în aer este în continuare în spital, în stare gravă.

Deflagraţia puternică s-a produs la etajul al doilea al unui bloc din cartierul Insula din Buzău. A fost atât de puternică, încât a smuls zeci de uşi şi ferestre, care au căzut peste maşinile parcate în apropiere. Proprietarul apartamentului în care s-a a avut lor explozia a suferit răni grave.

Vecin: „Când am deschis uşa el ţipa, fugea pe scări în jos şi am luat bidonul cu apă şi am strigat să se întoarcă şi am aruncat cu apă pe el."

Cinci apartamente de pe palier au fost distruse aproape în întregime, iar alte câteva zeci din bloc şi din imobilele din jur au ferestrele sparte.

Vecină: „O explozie mare, am crezut că e un cutremur. A fost o explozie foarte mare de la apartamentul din faţă şi geamurile sunt sparte peste tot, maşinile din parcare au fost avariate toate."

Mai multe persoane au suferit atacuri de panică. Bărbatul rănit a fost transferat la Spitalul de Arşi din capitală.

Cornelia Dragomir, asistent medical SAJ Buzău: „Pacientul a fost găsit stabil, conştient şi prezenta arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului, torace, membre superioare. Ar fi aprins o ţigară, au fost acumulate gaze de la un convector."

George Creţu, purtător de cuvânt ISU Buzău: „La faţa locului a fost acordat prim ajutor medical pentru alte cinci persoane cu atac de panică. Întreg imobilul a fost evacuat."

Pompierii spun ca deflagraţia s-ar fi produs din cauza acumulării de gaze la pornirea nesupravegheată a unui convector. Tatăl ranitului susţine că alimentarea cu gaze fusese verificată.

Marin Victor, tatăl proprietarului:A dat trei milioane jumate', a făcut verificări la gaze. Băi dar ce-i cu băiatul că nu sună şi atunci îmi spune „tata a luat foc, explozie” şi atât."

Proprietarul are 34 de ani şi locuia singur. Vecinii săi nu pot sta deocamdată în apartamentele distruse. Totuşi, specialiştii în construcţii au stabilit ca structură de rezistenţă a blocului nu este afectată.


VIDEO PROTVPLUS.RO