Bărbat evadat dintr-o închisoare spaniolă, reţinut în Bistrița-Năsăud

Ultima actualizare: 02-11-2020 13:56
Poliția

Un bărbat de 39 de ani, cetăţean spaniol care a evadat în anul 2016 dintr-o închisoare din Spania, a fost depistat de poliţişti în localitatea Sărata, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, bărbatul era urmărit internaţional.

"Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni şi 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârşite cu ameninţări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire şi trafic de substanţe narcotice care nu provoacă daune grave sănătăţii", au precizat reprezentanţii IPJ Bistriţa-Năsăud.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni şi 17 zile de închisoare.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 31 octombrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, iar, ulterior, pe 1 noiembrie, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO