Baiatul de 11 ani aflat in coma dupa ce a cazut de la etaj fusese impins de un alt copil

Ultima actualizare: 15-02-2013 07:06
copil spital

Politistii au stabilit ca baiatul de 12 ani ajuns in stare grava la spital dupa ce a cazut in interiorul scarii unui bloc din Targoviste unde functioneaza un bar a fost impins de la etajul al treilea de catre prietenul sau de 13 ani.

Potrivit reprezentantilor Politiei Dambovita, initial s-a crezut ca baiatul ar fi cazut de la etajul intai, dar in urma cercetarilor s-a stabilit ca acesta a cazut de la etajul al treilea, fiind impins de prietenul sau, cu care se certase in timp ce inhalau prenadez.

"Politia Targoviste a fost sesizata prin 112 ca un copil a cazut pe scara unui bloc din municipiu. O echipa de cercetare a mers la fata locului, stabilind ca minorul, in varsta de 12 ani, se afla la etajul al treilea al scarii de bloc, impreuna cu un alt copil de 13 ani si consumau substante toxice, respectiv prenadez. In urma unui conflict, se pare ca baiatul de 13 ani l-a impins pe prietenul sau, care s-a dezechilibrat si a cazut in gol", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, agent Raluca Florescu.

Reprezentantul Politiei a precizat ca baiatul de 13 ani, care pana la varsta de 16 ani nu raspunde penal, a fost internat intr-un centru de reeducare din Targoviste. El este acuzat de vatamare corporala, iar dosarul a fost preluat de un procuror care va decide ce masuri vor fi luate impotriva acestuia.

Incidentul a avut loc luni, in scara unul bloc din centrul orasului Targoviste, unde functioneaza un bar si unde cei doi copii, care provin din familii cu o stare materiala precara, veneau frecvent pentru a-i ajuta pe angajatii localului la curatenie.

"Cei doi copii veneau mereu aici si duceau gunoiul, ne ajutau si le dadeam bani", a spus o angajata a localului.

In urma incidentului, copilul care a cazut de la etaj a fost preluat de o ambulanta si dus la Spitalul Judetean de Urgenta, iar ulterior a fost transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala.

"L-am gasit aproape inconstient, cu o plaga mare contuza la cap cu sangerare abundenta si probabil si cu infundare a osului pentru ca era deformat craniul. L-am dus la spital, unde va merge la investigatii la tomograf si apoi il vom duce la spitalul "Bagdasar-Arseni" pentru investigatii amanuntite si posibil interventie chirurgicala", declara Dan Comanescu, medic la Serviciul de Ambulanta Judetean Dambovita.

Barul din scara blocului unde a avut loc incidentul se afla la etajul intai al imobilului, localul fiind cel unde in septembrie 2010 politistul Codrut Oprea a fost lovit in cap cu o sticla de Daniel Uta, zis "Danezu", unul dintre "locotenentii" interlopului Ghenosu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO