Băiat de 8 ani mort după ce a fost lovit în plin de o mașină. Traversa șoseaua în fugă

Dată publicare: 26-06-2019 08:41
Dată actualizare: 26-06-2019 08:50


Viața unui copil de opt ani a fost curmată marți seară pe un drum din Botoșani.

Băiatul a fost lovit în plin de o mașină în timp ce traversa șoseaua, în fugă, fără să se asigure, după cum spune șoferul.

Şofer: Eu veneam de acolo şi venea un TIR la deal. Din spatele TIR-ului el a sărit în faţa mea şi nu am mai avut cum să îl evit."

Şoferul în vârstă de 23 de ani circula pe drumul european care face legătura între judeţele Botoşani şi Iaşi.

Bărbatul spune că, în oraşul Flămânzi, băiatul de opt ani a traversat şoseaua prin spatele unui TIR, apoi i-a apărut brusc în fața maşinii.

Șoferul autoturismului: Venise un TIR pe contrasens şi exact când a trecut TIR-ul pe lângă mine, băiatul a sărit în faţa mea şi n-am avut cum să-l mai evit, am tras numa stânga de volan şi atât. El probabil stătea acolo, aştepta să treacă TIR-ul şi nu s-a mai asigurat în partea asta dacă vine o maşină.”
Reporter: Aveai viteză?
Şofer: 60 la oră

Martorii povestesc că pe cealaltă parte a drumului se aflau mai mulţi copii care se jucau şi bănuiesc că băiatul a vrut să ajungă la ei.

Localnică: "Păi le-am spus: nu traversaţi! Copiii nu au traversat, ăştia de aici, dar ăla, deodată am văzut o maşină. Avea viteză... L-o ridicat în sus, aşa, nu ştiu câţi metri, am crezut că-i o găină şi deodată buf!"

Minorul a fost transportat de urgenţă la spiţatul de pediatrie din Botoşani în stare foarte gravă. În ciuda eforturilor, medicii nu au reuşit să îi salveze viaţa.


VIDEO PROTVPLUS.RO