O hala cu gaze inflamabile sub presiune a luat foc la marginea Capitalei. Incendiul, stins de zeci de masini de pompieri

Ultima actualizare: 15-06-2015 07:07

Pericol major pe o platforma industriala de la marginea Capitalei, dupa ce un incendiu puternic a izbucnit intr-o hala in care erau depozitate substante si gaze inflamabile sub presiune.

Un angajat de pe platforma, care a incercat sa stinga singur focul, a fost grav ranit. Cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au mobilizat zeci de masini si echipaje de interventie care au reusit sa impiedice producerea unui dezastru.

Pericolul a fost urias pentru ca in apropierea halei unde a izbucnit incendiul se afla rezervoare mari cu solventi. Daca flacarile ajungeau la ele, vaporii formati puteau sa explodeze si sa produca un dezastru.

Fumul negru si gros se putea vedea in Bucuresti de la mai multi kilometri.

Lt. Daniel Vasile, purtator cuvant ISU BUcuresti: "Am inceput sa facem masuratori ale calitatii aerului sa vedem cat de poluata este aerul si daca a fost afectata populatia, din fericire poluarea nu a fost masiva."

Pericolul a fost foarte mare in special pentru pompieri, care se puteau intoxica cu substante chimice. Din nefericire, angajatul firmei care a incercat primul sa stinga incendiul, pana la venirea echipajelor, a ajuns la spital cu arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului, iar starea sa este grava.

Pentru ca flacarile erau foarte puternice, pompierii nu s-au putut apropia la inceput de hala care arde si au fost nevoiti sa amplaseze un utilaj cu scara pentru lupta cu flacarile la inaltime si sa stropeasca cu apa de la o distanta sigura, cumva de deasupra si din lateralul cladirii.

Deocamdata pompierii nu isi pot da seama de la ce au izbucnit flacarile, dar au reusit sa le stinga inainte ca acestea sa se propage catre celelalte societati comerciale din zona.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO