Azilul groazei la Poarta Alba. Batran legat si umilit de o infirmiera

Ultima actualizare: 08-08-2012 02:52

Avem inca un scandal monstru intr-o institutie a statului, unde in mod normal oamenii ar trebui tratati si respectati.

O infirmiera a Centrului de Ingrijire Poarta Alba din judetul Constanta este acuzata ca a legat un batran de un scaun cu rotile si l-a tinut astfel zeci de minute.

Totul s-a intamplat dupa miezul noptii cand majoritatea celor internati in centrul de asistenta sociala dormeau. Victima, in varsta de 65 de ani, se afla intr-un salon si se uita la televizor.

Infirmiera l-a trimis la culcare, dar acesta a cerut permisiunea sa ramana. Suparata, a rupt niste bucati dintr-un cearsaf si l-a legat de maini si de picioare. Nu i-a pasat ca barbatul se zbate, si a plecat. Dupa ce s-a zbatut 40 de minute si a strigat dupa ajutor, omul a reusit se dezlege singur si a povestit totul rudelor.

De altfel, scena a fost suprinsa de camerele de supraveghere, iar vinovata n-a mai avut scapare.

Procurorii au analizat cadru cu cadru si s-au prezentat la azil.

Directoarea a incercat sa fie impaciuitoare desi acum cateva zile a negat ca ar avea angajati problema.

Dupa ce s-a aflat despre aceasta grozavie centrul a devenit o fortareata. Nimeni nu mai are voie sa intre sau sa iasa fara aprobare. Batranii nu sunt lasati sa vorbeasca despre felul in care sunt tratati.

Deocamdata, infirmiera violenta este singura pusa la zid.

"S-a dispus incetarea contractului de munca si de asemenea au fost facute plangeri penale", a declarat Stefan Tudose director adjunct DPSAC.

Femeia risca amenda penala si in cel mai rau caz pentru ea inchisoare intre 6 luni si 5 ani pentru agresiune si abuz in serviciu. Nu se stie deocamdata daca a batut si alti pacienti.

 

 

 

 

 

Familia batranului a sesizat conducerea institutiei, care a urmarit-o pe femeie cu ajutorul camerelor de supraveghere si s-a convins ca plangerea rudelor este intemeiate.

Infirmiera se apara si spune ca barbatul era agitat. Insa conform protocolului ar fi trebuit sa se duca la asistenta

Ramaneti pe www.stirileprotv.ro pentru mai multe amanunte.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO