Avocatul Poporului ancheteaza decesul lui Patrick Ekeng. Concluziile vor fi incluse in raportul privind sistemul de sanatate

Dată publicare: 10-05-2016 13:57
Dată actualizare: 13-05-2016 07:20


Patrick Ekeng

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si face o ancheta in cazul decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Ancheta va analiza imprejurarile in care s-a produs incidentul si starea sistemului de ambulanta la nivel national, concluziile urmand sa fie incluse in raportul privind sistemul de sanatate.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza ancheta in cazul decesului jucatorului de fotbal al clubului Dinamo Bucuresti, Patrick Ekeng. Ancheta vizeaza atat imprejurarile in care s-a petrecut tragicul eveniment cat si starea in care se gaseste sistemul de ambulanta la nivel national, iar concluziile vor fi incluse in viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul national de sanatate”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei transmis marti, scrie news.ro.

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe teren, in minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanta Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si 30 de minute, insa nu a mai putut fi salvat.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa, in cazul decesului lui Patrick Ekeng.

In cadrul anchetei au fost ridicate mai multe documente, ambulanta cu care a fost transportat jucatorul dinamovist a fost sigilata, alte doua ambulante aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar inregistrarile video care surprind momentul prabusirii jucatorului pe teren si acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

Politistii de la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei au ridicat documentele medicale intocmite la Spitalul Floreasca, precum si unele documente legate de organizarea meciului care a avut loc vineri seara, pe stadionul echipei Dinamo. Totodata, au fost solicitate documente relevante in cauza de la factorii implicati in desfasurarea meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul.

Medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, si personalul medical de pe Ambulanta Puls cu care a fost transportat la spital fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng au fost audiati la Politia Capitalei.

Procurorii astepta raportul preliminar in cazul autopsiei lui Patrick Ekeng, precum si analizele anatomo-patologice pentru a se lamuri daca decesul a fost cauzat de afectiuni interne sau de factori externi.

”Mari sperante nu avem la acest moment, pentru ca cel putin la aceasta etapa a autopsiei rezultatele dureaza. Acum, practic, s-au facut prelevari din organe, analiza interna si alte chestiuni medico-legale, pentru a se vedea daca decesul a tinut de factori interni ce pot insemna malformatii congenitale sau daca sunt elementele unei actiuni sau ale unor factori externi”, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate,”moartea a fost non-violenta, dar suspecta, astfel ca trebuie verificat amanuntit cadrul medical".

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca echipajul de la Ambulanta Puls a intervenit cu intarziere, daca masina era echipata cu toata aparatura necesara pentru resuscitare si interventie in cazuri de urgenta si daca personalul medical era pregatit pentru astfel de situatii.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO