Penitenciarul Rahova a aprobat prezenta a doi calugari de la Athos la slujba, Becali poate participa

gigi becali

Patriarhia Romana le-a dat acordul calugarilor de la Muntele Athos sa participe, duminica, la Sfanta Liturghie care va fi oficiata la biserica de la Penitenciarul Rahova.

Avocatul Robert Ionescu a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca daca Penitenciarul Rahova aproba cererea privind accesul calugarilor de la Muntele Athos pentru oficierea unei slujbe, va solicita conducerii unitatii de detentie sa ii permita si lui Gigi Becali sa asiste la liturghie.

Potrivit avocatului Robert Ionescu, sambata au fost formulate trei cereri privind accesul calugarilor de la Muntele Athos la Penitenciarul Rahova pentru oficierea unei slujbe in biserica din unitatea de detentie, acestea fiind adresate conducerilor Penitenciarului Rahova, Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Patriarhiei Romane.

"Patriarhia Romana a raspuns favorabil, dand practic binecuvantarea de a oficia o slujba in biserica de la Penitenciarul Rahova"
, a spus avocatul Robert Ionescu, precizand ca se asteapta un raspuns si din partea unitatii de detentie.

Avocatul a mai spus ca daca cererea va fi aprobata de conducerea Penitenciarului Rahova, va cere sa i se permita si lui Gigi Becali sa participe la slujba de duminica.

"Daca prima cerere va fi aprobata, voi adresa Penitenciarului Rahova o solicitare de derogare, in sensul de a i se permite lui Gigi Becali sa participe la aceasta slujba", a precizat avocatul.

Citește și
Victor Piturca
Piturca despre dosarul Valiza: "Becali a spus adevarul despre mine, sper ca instanta sa tina cont"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Patriarhia Romana le-a dat acordul calugarilor de la Muntele Athos sa participe, duminica, la Sfanta Liturghie care va fi oficiata la biserica de la Penitenciarul Rahova, a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Stoica.

"Patriarhia Romana a primit, sambata dupa-amiaza, o solicitare din partea grupului de calugari de la Sfantul Munte Athos pentru a li se permite sa participe, duminica, la slujba Sfintei Liturghii de la biserica Penitenciarului Rahova. Dupa ce a analizat cererea, Patriarhia si-a dat acordul, astfel ca grupul de calugari va putea participa la slujba, in conditiile in care si Administratia Nationala a Penitenciarelor va fi de acord", a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica.

Potrivit preotului de la biserica Penitenciarului Rahova, Gigi Becali nu figureaza pe lista persoanelor private de libertate care vor participa duminica la Sfanta Liturghie.

Avocatul Robert Ionescu a spus ca a fost sambata la Penitenciarul Rahova cu doi calugari de la Muntele Athos, pentru a solicita drept de vizita la Gigi Becali, acestia dorind sa oficieze o slujba, duminica, la biserica unitatii de detentie.

Robert Ionescu a spus ca este avocatul ales al lui Gigi Becali si sambata dimineata s-a intalnit cu acesta, ocazie cu care l-a anuntat ca a venit cu doi calugari de la Muntele Athos care vor sa il viziteze in penitenciar.

Avocatul a precizat ca cei doi calugari cu care a venit la Penitenciarul Rahova fac parte dintr-un grup de 12 calugari de la Muntele Athos care a venit in Romania.

Avocatul a mai spus ca Gigi Becali are dreptul in luna iunie la patru vizite, la fiecare dintre acestea putand veni cate doua persoane, insotite de doi copii. Ionescu a precizat ca, din informatiile pe care le are, pentru sambata nu au fost solicitate vizite la Gigi Becali.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru MEDIAFAX ca la Penitenciarul Rahova au venit patru calugari care au solicitat informatii despre procedura pentru acordarea asistentei religioase in penitenciar.

Livadariu a mai spus ca orice cult religios recunoscut de lege poate solicita acordarea asistentei religioase in penitenciar.

Potrivit Regulamentului privind asistenta religioasa a persoanelor private de libertate, unitatile de detentie permit accesul reprezentantilor cultelor si asociatiilor religioase recunoscute de lege in mediul penitenciar, pentru a raspunde nevoilor de asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Aprobarea accesului in mediul penitenciar pentru reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege este acordat de catre directorul unitatii de detentie, conform regulamentului.

Solicitarea de acces trebuie sa fie formulata in scris si insotita de lista nominala cu persoanele care vor desfasura activitati specifice in mediul penitenciar. Aceasta se inainteaza directorului unitatii de detentie pana la sfarsitul lunii noiembrie a fiecarui an, avand valabilitate pentru anul calendaristic urmator. Lista nominala cuprinde informatii privind numele, prenumele, seria si numarul actului de identitate al reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege, precum si avizul organismului national reprezentativ al acestora.

Solicitarile ulterioare de acces trebuie sa fie motivate in scris.
De asemenea, solicitarea pentru accesul in penitenciar a reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege pentru activitati specifice in unitatile in care nu exista cereri ale persoanelor private de libertate se motiveaza in scris.

Persoanele private de libertate pot sa-si declare, pe propria raspundere, confesiunea sau apartenenta religioasa, la intrarea in locul de detinere si ulterior pe parcursul executarii pedepsei privative de libertate sau a masurii internarii.

In timpul executarii pedepsei, detinutii isi pot exprima optiunea de a participa la oricare dintre activitatile cu caracter religios desfasurate de reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege.

Administratia Nationala a Penitenciarelor are un protocol cu Biserica Ortodoxa Romana, acesta fiind reinnoit in 26 martie 2013. Protocolul de colaborare stabileste cadrul general in care se desfasoara activitatea preotilor din penitenciare, precum si modalitatile de realizare a unor activitati cu implicatii sociale, educationale si moral-crestine.

Gigi Becali este incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Cei trei stau in aceeasi camera de detentie timp de 21 de zile, cat dureaza perioada de carantina. Dupa cele 21 de zile de carantina se va stabili in ce regim vor executa cei trei pedepsele si daca vor fi transferati la o alta inchisoare, preciza purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, dupa incarcerarea acestora.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dosarul Valiza. Stenograma unei convorbiri telefonice intre Gigi Becali si Dumitru Dragomir
Dosarul Valiza. Stenograma unei convorbiri telefonice intre Gigi Becali si Dumitru Dragomir

In dosarul “Valiza”, Gigi Becali este acuzat ca a vrut sa ii motiveze financiar pe jucatorii Universitatii Cluj ca sa castige un meci cu CFR Cluj si sa ii favorizeze astfel in clasament pe jucatorii Stelei, in anul 2008.

Piturca despre dosarul Valiza:
Piturca despre dosarul Valiza: "Becali a spus adevarul despre mine, sper ca instanta sa tina cont"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri, ca nu are emotii privind sentinta in dosarul "Valiza" si spera ca instanta sa tina cont de faptul ca patronul Stelei, Gigi Becali, a spus adevarul in ceea ce-l priveste pe el.

Becali face profit si din spatele gratiilor. Cate milioane va incasa pe un teren cumparat acum 3 ani
Becali face profit si din spatele gratiilor. Cate milioane va incasa pe un teren cumparat acum 3 ani

Inchis la Rahova, Gigi Becali incearca sa-si mentina afacerile pe linia de plutire. I-a dat in grija nepotului sau un contract de 15 milioane de euro, ce urmeaza sa fie semnat cu unul dintre cei mai mari constructori din Romania.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.