1 milion de euro - averea pe care Sergiu Nicolaescu o lasa in urma. Cum se vor imparti banii

Ultima actualizare: 10-01-2013 06:43

Regretatul Sergiu Nicolaescu le-a lasat romanilor cea mai mare avere, dupa o viata de munca: peste 60 de pelicule, care reprezinta tot atatea lectii de cinematografie.

Este adevarat insa ca au ramas in urma sa si proprietati, conturi, plus bunuri estimate la aproape un milion de euro.

3 case, doua terenuri si anumite sume de bani. Mai mult ca oricand, si drepturile de autor sunt o comoara, mai ales ca dupa vestea mortii, foarte multi s-au grabit sa-i cumpere filmele.

Muncea mai mult ca oricine atunci cand era pe platoul de filmare, asta spun apropiatii despre Sergiu Nicolaescu.

Cel mai prolific regizor roman a lasat in urma una dintre cele mai mari averi din lumea artistica de la noi.

Prin moartea marelui regizor, familiei ii raman doua case si un teren intravilan in Bucuresti, plus o proprietate de vacanta pe malul marii.

La casa de vacanta de la 2 Mai, Sergiu si sotia sa, Dana, mergeau ca sa se rupa de cotidian.

In cele 13 conturi bancare, regizorul a acumulat aproape 400.000 de euro. Datele sunt publice in declaratia sa de avere ca senator.

Tot de aici aflam si cuantumul drepturilor de autor din ultimul an. Din vanzarile de filme sau bilete, dar si din contractele pe care le-a semnat ca regizor, colaborator sau actor, Sergiu Nicolaescu a adunat 365.000 de lei in 2011.

Dupa disparitia fulgeratoare, filmele sale sunt dintr-o data extrem de cerute. Vanzarile au crescut in ultimele zile cu 15-20%.

Potrivit legii, toate aceste proprietati revin mostenitorilor, adica sotiei.

La judecatoria sectorului 1 a fost depusa vineri o solicitare, prin care un presupus fiu ilegitim cere stabilirea paternitatii.

In realitate insa, datele de identitate scrise in cerere sunt ale unui fost jurnalist sportiv, care neaga ca ar fi depus solicitarea.
 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO