Autostrada Bucuresti-Ploiesti a lasat 400 de oameni fara nicio picatura de apa


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 20:11
Data publicarii: Miercuri 01 Iunie 2011 12:37
Categorie: Stiri actuale

Unul dintre pilonii de sustinere ai pasajului suprateran care traverseaza DN1 a fost turnat chiar peste conductele de apa ale comunei. Din cauza greutatii, tevile au cedat.

Sunt trei zile de cand cele 400 de familii din Barcanesti nu au niciun strop de apa. Si nici sperante nu au cat timp unul dintre pilonii viitoarei autostrazi sta exact peste conducta localitatii.

Mult-trambitata autostrada care va lega Capitala de Brasov trece exact peste centrul comunei prahovene Barcanesti. Constructia uriasului pasaj suprateran a inceput saptamana trecuta cu turnarea fundatiei stalpilor de sustinere.

Toate bune si frumoase pana cand oamenii au constatat ca nu le mai vine apa la robinete. Unul dintre stalpi, asezat exact peste reteaua de apa a comunei, a strivit conducta. Constructorul sustine ca n-are nicio vina dar nici solutie la problema oamenilor nu are deocamdata.

Suntem de rasul lumii, spun localnicii din Barcanesti. O armata de specialisti au lucrat ani in sir la proiectarea autostrazii si o alta armata supervizeaza executia. Dar chiar si asa o greseala uriasa - nu se stie a cui - i-a lasat pe oameni fara apa.

Localnicii se tem acum ca nu cumva sa ma apara si alte probleme. Pe sub fundatiile proaspat turnate trec si retetele de gaz si curent electric.

De trei zile muncitorii sapa pe langa pilonul amplasat prost dar nu sufla un cuvant despre ce urmeaza sa faca. Oricum... fie muta stalpul, fie muta conducta.

Drumul catre trecut. Arheologii lupta pentru salvarea satului medieval de pe Autostrada Soarelui
Sute de schelete, descoperite pe A2. Arheologii muncesc din greu sa
VIDEO PROTVPLUS.RO