"Autorul e un psihopat." Zeci de persoane audiate, in cazul femeii de 100 de ani, abuzata in Dolj

Ultima actualizare: 06-01-2014 06:57

Zeci de persoane au fost audiate pana acum in cazul batranei de 100 de ani din Dolj, care a fost batuta si violata, dupa un atac de o cruzime rara.

Singura in casa, incapabila sa se apere si bolnava de Alzheimer, femeia a fost o victima sigura. Acum este la terapie intensiva, internata la Spitalul de urgenta din Craiova, iar medicii spun ca starea ei este, in continuare, grava.

Destinul batranei este impresionant: desi a avut trei copii, i-a condus rand pe rand la groapa si pe ei, si pe sot si pe nurori. Mai are doar un nepot indepartat, care o viziteaza foarte rar, dar care le-a cerut vecinilor sa aiba grija de ea. Nimeni nu a banuit ca un raufacator o va ataca si o va batjocori.

Ca sa dea de urma faptasului, au fost audiate pana acum peste 50 de persoane din Sadova si Bechet, deocamdata fara succes.

Exista un cerc de suspecti format, de asemenea se asteapta si rezultatul investigarii de la Institutul de Medicina Legala, daca este vorba si de infractiunea de viol.

"Ieri si azi politistii au facut verificari, au audiat zeci de persoane care sunt considerate suspecte sau care pot oferi indicii, exista un cerc de suspecti, dar pana nu ne parvine raportul medico-legal care sa confirme violul si pina nu se termina verificarile nu putem comenta mai mult", a declarat inspector principal Alin Apostol- purtator de cuvant IPJ Dolj

George Valceleanu, psiholog: "Datorita agresiunii cu care a comis fapta, si implicit violul, tendinta este de a crede ca este un psihopat, foarte frustrat, nesigur pe el, un tip care nu poate comunica. El si-a studiat, asa cum spuneam mai inainte, victima."

Aceleasi constatari le face si alt psiholog-criminalist, care a analizat acest caz extrem:

"Aceste persoane provin din familii dezorganizate sau neconsolidate, sunt oameni anafectivi, adica fara afectivitate, fara capacitate de comunicare, fara capacitatea de a stabili legaturi cu persoane straine sau de alt sex si din acest motiv sunt mai retrasi, timizi si izolati sau marginalizati de societate.

Trebuie sa fie o persoana de varsta medie sau submedie si care cunoastea foarte bine anturajul acestei batrane, ca numai asa a indraznit sa intervina dandu-si seama ca nu va fi reclamat si prins", a declarat Prof.dr. academician Virgil Enatescu, psiholog.

Politistii tin cont de aceste indicii si incearca sa dea de urma infractorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO