Gigi Becali sustine ca e bolnav. Patronul Stelei cere eliberarea pentru o perioada din inchisoare

Ultima actualizare: 06-01-2014 06:57

George Becali este grav bolnav. Sau cel putin asta sustine patronul Stelei, care le cere oficial judecatorilor din Constanta sa il elibereze pentru o perioada din inchisoare, ca sa isi poata trata durerile de coloana.

Acest lucru trebuie insa confirmat si de medicii legisti care, conform procedurii, sunt chemati sa isi spuna punctul de vedere dupa un consult amanuntit.

In urma cu un an, George Becali petrecea de mama focului de Revelion. Era primul pe ringul de dans. La un an distanta se plange ca s-a imbolnavit in penitenicar si cere sa ii fie intrerupta executarea pedepsei pentru ca in urmatoarele luni sa se trateze.

In cererea depusa la Tribunalul Constanta pe 30 decembrie, George Becali povesteste ca sciatica il chinuie ingrozitor.

Nu o data s-a plans ca dubele care il transporta de la inchisoare la instanta sunt vechi si neconfortabile.

Judecatorii nu pot lua nicio decizie fara sa il trimita pe Becali  la IML. Legistii pot stabili daca boala este grava sau nu si daca ea poate sau nu sa fie tratata in sistemul penitenciar.

Potrivit Codului penal, un detinut poate fi eliberat pentru o perioada limitata, pe motive medicale.

 INTRERUPEREA EXECUTARII PEDEPSEI:

a) Cand se constata, pe baza unei expertize medico-legale, ca cel condamnat sufera de o boala grava, care face imposibila executarea pedepsei, iar instanta apreciaza ca lasarea in libertate nu prezinta un pericol concret pentru ordinea publica. In acest caz, executarea pedepsei se intrerupe pana cand starea de sanatate a condamnatului se va ameliora, astfel incat pedeapsa sa poata fi pusa in executare. (Sursa: Codul Penal)

George Becali a facut o cerere similara imediat ce a fost inchis in penitenicarul Jilava. Atunci voia sa isi aranjeze afacerile, sa se asigure ca lucrurile sunt in ordine la Steaua, dar mai ales spera sa fie aproape de fiica lui la majorat. N-a reusit sa ii induplece pe judecatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO