Autoritățile române au cerut oprirea producției de chipsuri inscripționate „Ținutul Secuiesc” în loc de „România”

Ultima actualizare: 11-06-2022 14:30
csiki chipsz
Csíki Sör/Facebook

Autoritățile române au cerut oprirea producției de chipsuri a unei companii din județul Harghita pentru că pe ambalajul a zeci de produse menționau Ținutul Secuiesc în loc de România ca loc de producție.

Compania Csiki Chipsz a spus că solicitarea opririi producției și distribuției produselor s-a petrecut după o plângere a deputatului AUR Dan Tanasă.

„Autoritățile române i-au cerut și fabricii de bere Csik să schimbe numele locului de producție din Ținutul Secuiesc în România. Ambele firme au spus că fac apel la decizie și că nu vor opri producția și distribuția,” a spus un reprezentant al Csiki Chipsz pe Facebook.

Între timp, Dan Tanasă a spus pe pagina sa de Facebook că a sesizat ANPC privind inscripționarea produselor „Csiki Csipsz” și „Csiki Sor” cu „Ținutul Secuiesc” în loc de „România”.

„Pe lângă insulta la adresa României, prin care este menționată apartenența județului Harghita la așa-zisul ținut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri și etichete exclusiv în limba maghiară,” a adăugat Tanasă.

CITEȘTE ȘI: Sute de oameni se luptă pentru o găleată de apă într-o regiune din India care suferă de secetă. VIDEO

Germania lansează o campanie de economie de energie. Cum pot cetățenii să lupte împotriva prețurilor tot mai mari

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO