ANIMATIE GRAFICA. Cum s-a produs carambolul cu TIR-uri, dube si un autocar soldat cu patru morti, intre care un roman

×
Codul embed a fost copiat

Un roman a murit, iar alti sase au fost raniti in urma unui accident infiorator petrecut miercuri dimineata in Ungaria, la doi kilometri de Vama Nadlac.

Ambulante si echipaje SMURD din Timis si Arad au fost trimise de urgenta la fata locului. In total, patru persoane au murit, iar alte 12 au fost duse de urgenta la spital.

Alarma s-a dat la ora 7:30. Initial a fost anuntat un carambol pe autostrada M43, la doi kilometri distanta de intrarea in Romania. In total, au fost implicate doua camioane, un autocar romanesc si patru dube din Ungaria si Bulgaria.

Soseaua era invaluita de o ceata deasa. Coada de TIR-uri care asteptau sa intre in vama Nadlac era uriasa si se intindea pe banda de urgenta. Soferul unui mastadont a vazut tarziu cat este de aglomerat si, pentru a evita impactul, a tras brusc de volan pe prima banda, unde a si franat. De aici a pornit nebunia. Patru dube si un camion au intrat unele in altele, iar 39 de persoane au avut de suferit.

Din pacate, patru persoane si-au pierdut viata, printre care si un roman. Alti sase conationali au fost raniti.

Citește și
accident
Grav accident in Suceava. Soferul a scapat dar sotia sa a murit, iar fetita de trei ani si soacra au ajuns la spital
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Noi am venit incet, ca s-a anuntat prin statie ca e coada si aglomeratie. A venit colegul care m-a evitat in ultimul moment. Si in spate a venit microbuzul asta de Bucuresti... Soferul a si murit pe loc", spune soferul unui TIR.

 

Echipaje ale serviciului de ambulanta maghiar, dar si din Timis si Arad au fost mobilizate de urgenta pe autostrada. Medicii din cele doua tari au triat victimele.

Monica Puticiu, medic sef UPU Arad: "S-a activat planul rosu de interventie in judetele Arad si Timis si am intervenit in sprijin."

Jsolt Hallai, pompier maghiar: "A fost declansat nivelul trei de alerta, au fost aduse echipe de interventie din patru localitati apropiate."

Cei sase romani raniti sunt in spitale din Mako si Szeged.

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 15:00 Bilantul victimelor a fost revizuit la patru decese.

UPDATE 12:16 Bilantul victimelor accidentului produs, miercuri dimineata, in Ungaria, in care a fost implicat si un autocar romanesc, a ajuns la cinci persoane decedate si 12 ranite, anunta Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

MAE a anuntat ca printre persoanele decedate in urma accidentului se afla si un cetatean roman. Sase cetateni romani raniti au fost transportati la unitatile sanitare din Szeged si Mako.

Autoritatile ungare continua cercetarile pentru a stabili circumstantele producerii accidentului si au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate in accident.

SURSA FOTO: IGSU

UPDATE 11.55 Firma Eurolines a transmis un comunicat de presa legat de acest accident. Iata textul integral:

"In dimineata zilei de 15 februarie 2017, in jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expeditii, inchiriat de compania Eurolines Romania, ce efectua cursa de linie regulata Hamburg-Bucuresti, a fost implicat intr-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanta de 2 km de Nadlac.

In autocar se aflau 17 pasageri. In urma acestui incident niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar soferul aflat la volan a fost accidentat si transportat la spital.

Toti pasagerii au fost deja preluati de un autocar trimis de Eurolines Romania si se afla in drum catre destinatie.

Se pare ca accidentul a fost provocat din cauza a doua microbuze care stationau nesemnalizat pe banda a doua de mers, in urma unui accident survenit anterior. Soferul autocarului, pe fondul vizibilitatii scazute si a conditiilor meteo nefavorabile, a incercat sa impiedice coliziunea cu cele doua microbuze, dar nu a reusit sa evite impactul.

Eurolines Romania se afla in legatura cu pasagerii si familiie acestora.

Pentru informatii suplimentare, Eurolines Romania pune la dispozitia clientilor si partenerilor sai doua linii telefonice non-stop:

021-316.77.82
0733-10.27.68"

UPDATE 11:15 Politia maghiara a anuntat ca in accident au fost implicate doua camioane romanesti si doua din Bulgaria, iar cauza tragediei ar fi ceata.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca pana in acest moment Politia ungara nu a furnizat informatii privind cetatenia victimelor accidentului in lant produs pe pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, in apropiere de intrarea in Romania.

Consulul general al Romaniei la Szeged se deplaseaza de urgenta la fata locului in vederea acordarii de asistenta consulara, precizeaza MAE.

 

 

Accidentul s-a produs la aproximativ doi kilometri de granita cu Romania, mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad intervenind la fata locului.

In accidentul carambol au fost inregistrate 15 victime, intre care patru persoane decedate si trei incarcerate, a declarat Mircea Merea, directorul Ambulantei Arad, conform Agerpres.

Potrivit reprezentantului Ambulantei Arad, la fata locului au fost trimise patru salvari ale institutiei si 3 echipaje SMURD. 

Monica Puticiu, seful UPU Arad, a precizat ca in autocarul romanesc implicat in accidentul produs la aproximativ 3 kilometri de Vama Nadlac, pe autostrada, se aflau 25 de persoane.

Potrivit reprezentantului UPU Arad, autocarul implicat in accident a intrat in coliziune cu un tir, in accident fiind implicate alte 15 autovehicule.

DSU a informat ca la locul accidentului intervin forte ale ISU Arad si ISU Timis.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Stirile ProTv ca autoritatile romane au trimis ajutoare in Ungaria.

In baza unui acord de colaborare transfrontaliera, autoritatile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensiva, doua echipaje SMURD de prim-ajutor, in timp ce Serviciul Judetean de Ambulanta a trimis patru ambulante.

"Interventia este in curs, noi cum am aflat am trimis echipe de interventie de la Arad si de la Timisoara. Este in drum si poate ca au ajuns deja inspectorul sef de la ISU Arad impreuna cu medicul sef de la UPU Arad, care o sa ne dea mai multe informatii dupa ce ajung acolo. Decizia, unde vor fi duse victimele sau pacientii raniti o sa fie luata de comun acord cu colegii din Ungaria, decizia este a lor, accidentul fiind pe teritoriul lor. Nu suntem inca siguri daca cetatenia celor care au fost in autocarul romanesc este cetatenie romana sau sunt cetateni din alte tari, asta este o informatie la care o sa revenim dupa ce o sa primim informatii complete de la partea maghiara." - a declarat Raed Arafat la Pro TV.

Presa maghiara scrie ca o posibila cauza a acestui accident in lant ar putea fi vizibilitatea extrem de redusa de pe autostrada, provocata de ceata.

Conform News.ro, purtatorul de cuvant la ISU Arad, George Plesca, a declarat ca un autocar inmatriculat in Romania, care circula pe ruta Hamburg - Bucuresti, a fost implicat intr-un accident in lant pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nadlac II.

In accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze si autoturisme. 

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Vama Nadlac II, inchisa in urma accidentului produs in Ungaria. Traficul a fost deviat pe Nadlac I
Vama Nadlac II, inchisa in urma accidentului produs in Ungaria. Traficul a fost deviat pe Nadlac I

 Vama Nadlac II a fost inchisa, miercuri dimineata, in urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de frontiera, in urma unei solicitari formulate de catre autoritatile statului vecin.

Grav accident in Suceava. Soferul a scapat dar sotia sa a murit, iar fetita de trei ani si soacra au ajuns la spital
Grav accident in Suceava. Soferul a scapat dar sotia sa a murit, iar fetita de trei ani si soacra au ajuns la spital

Un grav accident de circulatie a avut loc marti seara pe o sosea din judetul Suceava. O femeie a murit, in timp ce copilul, sotul si mama ei au ajuns la spital.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.