Directorul STB S.A. câștigă aproape cât președintele Iohannis


Ultimul update: Sambata 31 August 2019 16:12
Data publicarii: Sambata 31 August 2019 15:10
Categorie: Stiri actuale

Directorul general al STB S.A. a încasat lunar, în perioada septembrie – decembrie 2018, salariul brut de 21.712,62 lei. Spre comparație, președintele Klaus Iohannis încasează, în 2019, suma lunară brută de 24.960 de lei.

Conform unui raport elaborat de Comitetul de nominalizare și remunerare din Consiliul de Administrație al STB S.A., intrat în posesia Știrilor Pro TV, directorul general al acestei companii, Andrei George Creci, încasa lunar, la nivelul lunilor septembrie - decembrie 2018, suma brută de 21.712,62 lei.

La aceasta se poate adăuga „o componentă variabilă lunară, în cuantum echivalent a de 8 ori media din ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de INS, anterior numirii”, se mai arată în document.

De asemenea, membrii Consiliului de Administrație beneficiază de o „indemnizație fixă, în cuantum de 7.237,54 lei brut lunar, la care se adaugă componenta variabilă, în cuantum echivalent cu 12 indemnizații fixe lunare”.

Documentul integral poate fi citit la finalul articolului.

Salariul președintelui României, conform Legii Salarizării Unitare, se calculează cu un coeficient de 12 raportat la salariul minim brut pe economie. Cum acesta a ajuns la 2.080 de lei, indemnizația brută a președintelui Iohannis a atins valoarea de 24.960 de lei.

Un autobuz STB a căzut, sâmbătă, în râul Dâmbovița, după ce șoferul a încercat să evite coliziunea cu un alt autoturism. Șoferul a fost scos, fără probleme medicale, însă a fost transportat la spital pentru alte investigații.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO