Au preferat piscina în loc să meargă pe litoral. ”Bat drumul până la mare pentru ce?”

Dată publicare: 18-08-2019 19:25
Dată actualizare: 18-08-2019 19:47


Dacă nu au plecat la mare sau la munte, cei care au rămas în orașele încinse au fugit de arșiță în parc sau la piscine, unde s-au mai răcorit.

În Capitală, mulți s-au oprit la ștrandurile din cartier, dacă nu au vrut să bată drumul până în centru sau în nordul orașului, unde au apărut numeroase bazine şi centre SPA pentru toate gusturile și buzunarele.

Mihai şi prietenii lui n-au ajuns la mare, dar se mulţumesc cu o baie la piscină. Le convine, pentru că e la doi paşi de Capitală, iar cheltuielile sunt mult mai mici.

Mihai: "Bat drumul până la mare pentru ce? Mizeria şi gunoaiele de acolo? Uitaţi ce frumos e! Curăţenie, e şi mai ieftin. Păi, dacă mă respect, 2 milioane, dacă nu mă respect, mai puţin.

Femeie: "Se poate şi în Bucureşti. Adică preţurile nu sunt de speriat şi atunci când ne dorim să mergem undeva, facem tot posibilul, dar se poate."

La o piscină situată în afara oraşului, o familie cu doi copii va plăti 60 de lei pentru intrare şi şezlonguri. Condiţia este ca cei mici să aibă până în 12 ani. Altfel, vor plăti şi ei preţ întreg de câte 30 de lei.

Mâncarea costă şi ea 150 de lei, dacă familia alege să îşi comande un platou cu produse la grătar pentru patru persoane. O bere este 15 lei, o limonadă la fel, iar un frappe este 25 de lei. Aşadar, pentru o zi de distracţie la o astfel de piscină, o familie cu doi copii va plăti în jur de 300 de lei.

Cu cât ne apropiem de centrul oraşului, cresc considerabil preţurile. La o piscină aflată în zona Pieţei Presei, adulţii plătesc 50 de lei pentru intrare, în timp ce copiii de la 3 la 12 ani, 25 de lei. Aici, un cocteil costă cel puţin 24 de lei, iar o porţie de paste, 40.

Iar dacă nu vreţi să ieşiţi din cartier, piscinele dintre blocuri pot fi o alternativă. Chiar dacă nu foarte ieftină. De exemplu, la un bazin din cartierul Titan, intrarea este tot 50 de lei.

Pentru cei care iubesc înotul există şi bazine la care îşi pot face abonament. 12 şedinţe costă între 200 şi 500 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO