Aterizare de urgenta la Constanta. Un avion cu un miliardar de Forbes la bord avea parbrizul crapat

Dată publicare: 28-10-2011 15:07
Dată actualizare: 18-08-2012 03:04


Trei oameni de afaceri, unul dintre ei miliardar, cu o avere inclusa in topul Forbes, au aterizat de urgenta si plini de emotii pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta.

Ar fi trebuit sa ajunga de la Hamburg la Dubai, insa parbrizul avionului inchiriat de ei a crapat, la 6.000 de metri altitudine. Exista riscul unei depresurizari grave: aerul care s-ar fi infiltrat in interior ar fi putut spulbera geamul de la cabina pilotilor.

Ambulante, masini de pompieri si de politie au impanzit zona in care au ajuns pana la urma teferi strainii. Insa intreaga operatiune este invaluita in mister: cei trei au cerut discretie maxima, nu vor sa vada niciun oficial si nici nu au coborat din aparat.

Iata cum s-a intamplat totul:

Ora 14:15 - La turnul de control al Aeroportului Mihail Kogalniceanu din Constanta se primeste un apel de urgenta. Pilotul unei aeronave de lux, care efectua o cursa VIP Hamburg-Dubai, cu trei oameni de afaceri la bord si cinci membri ai echipajului, cere permisiunea sa aterizeze cat se poate de repede. Le spune controlorilor de zbor ca geamul de la cabina pilotilor s-a fisurat. Se afla deasupra orasului Cernavoda si nu putea risca sa continue zborul.

Teama era ca acea crapatura din primul strat al geamului se va adanci, iar in cockpit va patrunde aerul rece de -30 de grade de la o altitudine de 6000 de metri. Membrii echipajului coborat de urgenta, cu mastile de oxigen, si au fost ghidati catre aeroport. Aici autoritatile intrasera deja in alerta.

Pilotii au zburat din ce in ce mai jos pana cand au ajuns la o altitudine care a redus mult presiunea asupra geamului de la cabina. La 14 si 39, dupa 24 de minute de tensiune, avionul aterizeaza pe aerportul Mihail Kogalniceanu. La bordul sau, trei oameni de afaceri, unul dintre ei miliardar, rasufla usurati. La fel si membrii echipajului, dar si personalul aeroportului.

Aeronava a fost garata intr-o zona de siguranta a aeroportului pentru verificari.

Aceasta cursa ramane invaluita in mister. Nici acum, la peste patru ore de la aterizarea de urgenta, cei trei oameni de afaceri nu au coborat din avion. Initial, s-a luat in calcul transportarea lor la Constanta, la un hotel, dar strainii au preferat sa astepte la bordul aeronavei sosirea altei curse private care sa-i preia.

Ce-i drept, vorbim de o cursa VIP si ei au aici conditiile unui hotel de 5 stele, asa ca, probabil, au ales aceasta varianta. Avionul cu probleme sta cu motoarele pornite pentru a asigura tot confortul la bord.

Potrivit unor surse din cadrul aeroportului "Mihail Kogalniceanu", o alta aeronava este deja in drum spre Constanta urmand sa aterizeze si sa-i preia pe cei trei spre Dubai.


VIDEO PROTVPLUS.RO