Asistentele britanice care purtau pungi de gunoi în loc de echipamente de protecție, testate pozitiv cu Covid-19

Dată publicare: 09-04-2020 09:24
Dată actualizare: 09-04-2020 09:53


marea britanie

Trei asistente care au fost fotografiate în timp ce purtau saci de gunoi în loc de echipament de protecție au fost testate pozitiv pentru coronavirus, transmite Daily Mail.

Personalul medical din prima linie de la spitalul Northwick Park din Harrow a fost nevoit să își pună pungi de deșeuri clinice pe cap și în picioare, luna trecută, din cauza lipsei de echipament individual de protecție.

Toate cele trei asistente din imagine au fost diagnosticate cu virusul într-un centru de testare din Londra, săptămâna trecută, a declarat pentru The Daily Telegraph o sursă a spitalului.

Spitalul Northwick Park a fost primul din țară care a raportat un caz critic după un aflux de pacienți cu coronavirus.

Mai mult de jumătate din personalul dintr-o secție a contractat virusul și șefii spitalului au fost acuzați că nu le-au furnizat echipamente adecvate.

Un purtător de cuvânt al Spitalul Northwick Park, a declarat: „Putem confirma că un număr mare de membri ai personalului care lucrează în zonele noastre Covid-19 s-au testat pozitiv pentru coronavirus. Acest lucru este trist, dar nu neașteptat, deoarece corespunde experienței lucrătorilor din domeniul sănătății din întreaga lume. Asigurăm sprijin complet personalului nostru și le dorim o recuperare rapidă”.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO