Arsenal găsit în afumătoarea unui bărbat din Brusturi. Ce s-a întâmplat miercuri în sat

Ultima actualizare: 27-12-2018 13:54
carne afumata

Descoperire surprinzătoare într-o gospodărie din Brusturi, judeţul Neamţ. 

Un localnic din comuna Brusturi a găsit, joi, un proiectil şi două cartuşe în timp ce făcea o groapă în curtea casei pentru a amenaja o afumătoare, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Adrian Rotaru.

Evenimentul a fost anunţat la 112 de respectiva persoană, în zonă fiind trimisă echipa pirotehnică, a menţionat sursa citată.

"Colegii noştri au găsit două cartuşe de calibrul 7,92 şi un proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri. Acestea au fost descoperite în curtea unei locuinţe, pe timpul efectuării unor lucrări de săpături pentru amplasarea unei afumători", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Miercuri, pirotehniştii au fost solicitaţi în localitatea Poiana, tot din comuna Brusturi, unde un bărbat a descoperit în pădure, cu ajutorul unui detector de metale, un proiectil de 50 milimetri. Specialiştii din cadrul ISU au găsit acolo alte 2 proiectile de 60, respectiv 82 milimetri.

Localitatea Brusturi s-a situat pe linia frontului celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în zonă sunt găsite deseori, de localnici, elemente de muniţie neexplodată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO