Armata Română face angajări. Ce posturi sunt disponibile și ce condiții trebuie să îndeplinești

Ultima actualizare: 16-05-2022 18:08
armata romana
StirilePROTV

Armata Română caută cel puțin 1.000 de militari profesioniști. Un militar profesionist poate câștiga până la 4.000 de lei pe lună, cu o creștere de trei procente la fiecare trei ani.

Armata Română a scos la bătaie 1.000 de posturi vacante de militari profesioniști. Cei care doresc să candideze trebuie să aibă între 18 și 45 de ani și să fi absolvit minimum 10 clase.

În perioada 2 mai - 17 iunie 2022 au loc înscrieri pentru 1.049 de posturi de soldat/gradat profesionist în activitate - seria I 2022

Procesul de recrutare a candidaților

În perioada 23.05 - 24.06.2022 are loc evalurea psihologică în care sunt vizate aspecte precum: capacitatea candidațiilor de a-și dezvolta abilitățile și de a progresa. Ulterior are loc evaluarea capacității motrice în care candidații sunt supuși unor probe sportive în care își vor testa rezistența și agilitatea.

După cele două probe are loc interviul de evaluare finală, în care se discută orientarea vocațională a candidaților.

Între 06.06-01.07.2022 are loc examinarea medicală

În perioada 20.06 – 15.07.2022  are loc examinarea/evaluarea aptitudinală medicală şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale (va fi parcursă NUMAI de către candidaţii pentru anumite arme şi specialităţi militare, conform precizărilor recrutorilor).

Cei care doresc să ocupe un post în cadrul Armatei Române trebuie să depună dosarele până la data de 22.07.2022.

Pentru mai multe detalii privind procesul de recrutare accesați site-ul recrutaremapn.ro.

Din dosar nu trebuie să lipsească o adeverință medicală. valabilă 90 de zile de la data elebirării și care să ateste că la momentul evaluării/ examinării este „clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cornice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase“ şi care să cuprindă sintagma „eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar“.

Forțele pentru operații speciale (FOS)

Candidații interesați să ocupe un post în forțele pentru operații speciale trebuie să se înscrie și să depună dosarele în perioada 2 mai - 17 iunie 2022.

În plus, Comandamentul Forţelor Pentru Operaţii Speciale scoate la concurs 30 de posturi pentru singurul batalion de paraşutişti comando din ţară, este vorba despre batalionul „Smaranda Brăescu” de la Bacău. Iar selecţia şi recrutarea vor fi extrem de riguroase.

Dorințele candidațiilor de a ocupa un post în Armata Română

Andrei Pătrunsu, candidat: „Am lucrat în comerţ o perioadă destul de lungă. Mă tentează cariera militară pentru că este un vis de când eram mic. Ţinând cont de locurile de muncă din ziua de astăzi, când azi ai de lucru şi mâine nu, consider că jobul ăsta este mai de durată.”

Remus Dogaru, candidat: „Am făcut şi stagiul de rezervist voluntar şi chiar mă încântă să trec din nou prin toate etapele având mult mai mult timp pentru instrucţie.”

Mr. Claudiu Panait, șeful Statului Major CMZ București: „Soldaţii gradaţi profesionişi reprezintă resursa umană cea mai numeroasă a Ministerului Apărării Naţionale, fiind în principal funcţiile de luptător şi specialişti. După aceea, cei care doresc, pot accesa fie calitatea de subofiţer, fie de calitatea de ofiţer prin cursuri de formare.”

După încadrarea în Armată, soldaţii gradaţi profesionişti vor primi o soldă lunară de între 1.800 şi 4.000 de lei, care va creşte cu 3 procente la fiecare trei ani.

În plus, Comandamentul Forţelor Pentru Operaţii Speciale scoate la concurs 30 de posturi pentru singurul batalion de paraşutişti comando din ţară, este vorba despre batalionul „Smaranda Brăescu” de la Bacău. Iar selecţia şi recrutarea vor fi extrem de riguroase.

Rezervist voluntar în Armata României

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, potrivit unui comunicat al ministerului.

Armata pune la dispoziție 871 de locuri pentru ofițeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.

Candidații au timp să depună dosarele în perioada 16 mai - 10 iunie la centrul militar zonal, județean sau de sector. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO