Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului ramane sub control judiciar. Instanta Suprema a admis contestatia DNA


Ultimul update: Duminica 09 Aprilie 2017 07:47
Data publicarii: Joi 06 Aprilie 2017 22:23
Categorie: Stiri actuale
IPS Teodosie la DNA

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului ramane sub control judiciar, dupa ce procurorii au contestat o decizie a Curtii de Apel Constanta.

Masura a fost dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis contestatia DNA la decizia Curtii de Apel Constanta, prin care masura fusese revocata. Hotararea instantei supreme este definitiva.

Ierarhul este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept bani europeni pentru ferma viticola de la Nazarcea. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, intre 2010 si 2016, impreuna cu alti inculpati, Arhiepiscopul Teodosie a prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura si a primit aproape 300 de mii de euro din fonduri europene.

Inaltul prelat a fost inregistrat de procurorii DNA in timp ce se interesa ce declaratii au dat ceilalti cercetati in dosar, si stabilea intalniri cu ei. Interceptarile au dezvaluit ca Teodosie stia despre problema accesarii fondurilor europene, dar si ca ar fi incercat, potrivit DNA, sa controleze declaratiile celorlalti inculpati din dosar. Doi dintre preotii cercetati au admis in fata procurorilor ca nu se planta pe toata suprafata pentru care se cerea subventie.

Stenogramele mai suprind o discutie intre inaltul prelat si o maicuta, suparata de declaratiile unuia dintre cei doi preoti.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO