O zi obisnuita de arest la domiciliu. Inculpatii pe care noul Cod Penal i-a scapat de inchisoare spun ca e o "binecuvantare"

Ultima actualizare: 12-03-2014 06:50

Arestul la domiciliu, impus prin noul Cod Penal, e o binecuvantare pentru inculpatii lasati acasa. Ei pot duce o viata aproape normala in compania familiei si pot merge chiar si la munca.

Arestatii nu sunt obligati sa poarte bratari GPS, dar sunt vizitati de mai multe ori pe zi de politisti. De la 1 februarie pana in prezent, 100 de detinuti au fost lasati sa mearga acasa.

Dorinel Edu este anchetat de procurorii bihoreni pentru devalizarea propriilor firme, fraudarea bugetului de stat si spalare de bani. A stat 4 luni in inchisoare, iar acum este acasa, dupa ce Curtea de Apel Oradea a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

"N-am voie sa ies afara din casa, deloc, deci doar perimetrul cat este apartamentul. N-ai voie sa iei legatura cu acei martori sau invinuiti din dosar", a povestit Dorinel Edu, arestat la domiciliu.

Dorinel Edu, arestat la domiciliu

Daca are neaparat nevoie sa iasa din casa, Dorinel trebuie sa anunte politia, altfel risca sa se intoarca in inchisoare:

"Am traseul facut. Daca ma duc la Parchet, imi spune: 'O iei pe Stefan cel Mare, Enescu...', deci toate strazile, de la care trebuie sa nu ma abat. Nu ca ma opresc la cafea, nu ca ma opresc la gara. Directia o ai acolo."

De cand e arestat la domiciliu, Dorinel, dar si familia lui, au fost nevoiti sa se obisnuiasca si cu vizitele surpriza ale politistilor.

"Au venit si la 12 noaptea, si la unu noaptea, si la trei dimineata au fost momente in care au venit. Am un copil mic care se trezeste, ca-i interfon, totusi. Se trezeste, dar imi convine, sunt acasa, linga el. Suna la interfon, ies afara, aici sunt, ma vede, pleaca", a declarat Dorinel.

Mihai Tudorel, arestat la domiciliu

Viata s-a schimbat in bine si pentru Mihai Tudorel, acuzat de santaj si eliberat, in februarie, din Penitenciarul Rahova. Recent, instanta i-a redat si dreptul la munca si cel de a folosi telefonul mobil.

Poate sa munceasca 4 ore pe zi timp de luni pana vineri, chiar la barul pe care il detine in zona. La urmatorul termen, Mihai spera sa obtina in instanta dreptul de a-si duce copilul la gradinita.

In baza noului Cod Penal, 100 de inculpati sunt in arest la domiciliu si 1302 sub control judiciar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO