Pasagerii trenului Arad-Mangalia au ajuns la destinatie, dupa 24 de ore. “Mi-a cerut 50 de lei pe o sticla de apa”

12-08-2015 13:22


In Romania si mustele zboara mai repede ca trenurile. Sute de oameni care au plecat aseara din Arad cu un Inter regio au ajuns in Mangalia dupa o intarziere de peste 9 ore.

Caldura infernala si un drum epuizant, care nu se mai termina. Sute de oameni din trenul Inter Regio care a plecat aseara la ora 7 din Arad si trebuia sa ajunga pe litoral pe ruta Craiova-Bucuresti-Constanta si-au inceput vacanta cu un cosmar de aproape...24 de ore.

Traseul initial al garniturii era pe ruta Arad-Deva-Simeria-Craiova-Constanta-Mangalia. Apoi, totul s-a transformat intr-un calvar pentru calatori: au ajuns la...munte: Blaj-Copsa Mica-Medias-Sighisoara-Brasov si Predeal. Practic au vazut "frumusetile" tarii cu pretul a... 9 ore de intarziere.

In tot acest timp, toaletele trenului s-au infundat, vagonul restaurant a crescut brusc preturile si, ramasi fara provizii, calatorii au dat chiar si 50 de lei pentru o sticla cu apa.

Calator: "Trebuia sa mergem Targu Jiu, Petrosani, Craiova, Bucuresti, Mangalia si am ajuns aproape de Cluj, Teius, Medias, Sighisoara, vedem si Brasovul. Poate vedem si Iasiul.

Calator: "Am pornit la ora 7 de la Arad trebuia sa fiui la ora 6 dimineata la Bucuresti la Ministerul Afacerilor Externe si suntem inca in Brasov. A fost foarte cald, infernal de cald"

Calator: "Facem aproape 24 de ore de la Arad pana la Constanta deci inimaginabil"

Necazul a pornit de la un incendiu pe calea ferata. Intre Simeria si Petrosani, locomotiva unui marfar a luat foc si a blocat linia. Pentru ca pompierii nu au putut interveni, din cauza zonei inaccesibile, calea ferata a fost complet blocata. Asa ca militarii au izolat locul si...au asteptat, ore in sir, ca flacarile sa se stinga.

Conductorul trenului: "A fost un incident in Timisoara, o locomotiva a luat foc pe undeva si trenul a fost deviat de la traseul lui
Reporter:  Si cat mai faceti pana la Mangalia? 
Conductor: Vreo 6 ore cam asa
Reporter: Deci dureaza aproape 24 de ore calatoria pentru oamenii astia?
Conductor: Aproape

Calator: "Toaletele sunt pline si curg pe hol. De la ora 1:00 si pana la 9:00 dimineata sa stai fara, pentru orice om cred ca este inuman"

Calator: "Doamna din compartimentul celalalt mi-a cerut 50 de lei pe o sticla de apa si va spun si marca si frigiderul pe care il are"

Cei de la CFR Calatori sustin insa ca, in urma anchetei proprii, nu au depistat nici o neregula si ca, poate, cel care a cerut un astfel de pret era un vanzator ambulant. In plus, calatorii ar fi primit gratuit apa din partea personalului.

Alina Predescu purtator de cuvant CFR calatori: "Stim ca pasagerii, unii dintre ei, sunt nemultumiti. Echipele de la CFR Calatori au mers, au vorbit cu oamenii in tren."

Acum, unii dintre oameni sunt decisi sa-si cera banii inapoi pe calatorie si chiar despagubiri, pentru suferinta indurata! Un bilet de la Arad la mare costa peste 500 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO