Pasagerii trenului Arad-Mangalia au ajuns la destinatie, dupa 24 de ore. “Mi-a cerut 50 de lei pe o sticla de apa”

Ultima actualizare: 15-08-2015 07:10

In Romania si mustele zboara mai repede ca trenurile. Sute de oameni care au plecat aseara din Arad cu un Inter regio au ajuns in Mangalia dupa o intarziere de peste 9 ore.

Caldura infernala si un drum epuizant, care nu se mai termina. Sute de oameni din trenul Inter Regio care a plecat aseara la ora 7 din Arad si trebuia sa ajunga pe litoral pe ruta Craiova-Bucuresti-Constanta si-au inceput vacanta cu un cosmar de aproape...24 de ore.

Traseul initial al garniturii era pe ruta Arad-Deva-Simeria-Craiova-Constanta-Mangalia. Apoi, totul s-a transformat intr-un calvar pentru calatori: au ajuns la...munte: Blaj-Copsa Mica-Medias-Sighisoara-Brasov si Predeal. Practic au vazut "frumusetile" tarii cu pretul a... 9 ore de intarziere.

In tot acest timp, toaletele trenului s-au infundat, vagonul restaurant a crescut brusc preturile si, ramasi fara provizii, calatorii au dat chiar si 50 de lei pentru o sticla cu apa.

Calator: "Trebuia sa mergem Targu Jiu, Petrosani, Craiova, Bucuresti, Mangalia si am ajuns aproape de Cluj, Teius, Medias, Sighisoara, vedem si Brasovul. Poate vedem si Iasiul.

Calator: "Am pornit la ora 7 de la Arad trebuia sa fiui la ora 6 dimineata la Bucuresti la Ministerul Afacerilor Externe si suntem inca in Brasov. A fost foarte cald, infernal de cald"

Calator: "Facem aproape 24 de ore de la Arad pana la Constanta deci inimaginabil"

Necazul a pornit de la un incendiu pe calea ferata. Intre Simeria si Petrosani, locomotiva unui marfar a luat foc si a blocat linia. Pentru ca pompierii nu au putut interveni, din cauza zonei inaccesibile, calea ferata a fost complet blocata. Asa ca militarii au izolat locul si...au asteptat, ore in sir, ca flacarile sa se stinga.

Conductorul trenului: "A fost un incident in Timisoara, o locomotiva a luat foc pe undeva si trenul a fost deviat de la traseul lui
Reporter:  Si cat mai faceti pana la Mangalia? 
Conductor: Vreo 6 ore cam asa
Reporter: Deci dureaza aproape 24 de ore calatoria pentru oamenii astia?
Conductor: Aproape

Calator: "Toaletele sunt pline si curg pe hol. De la ora 1:00 si pana la 9:00 dimineata sa stai fara, pentru orice om cred ca este inuman"

Calator: "Doamna din compartimentul celalalt mi-a cerut 50 de lei pe o sticla de apa si va spun si marca si frigiderul pe care il are"

Cei de la CFR Calatori sustin insa ca, in urma anchetei proprii, nu au depistat nici o neregula si ca, poate, cel care a cerut un astfel de pret era un vanzator ambulant. In plus, calatorii ar fi primit gratuit apa din partea personalului.

Alina Predescu purtator de cuvant CFR calatori: "Stim ca pasagerii, unii dintre ei, sunt nemultumiti. Echipele de la CFR Calatori au mers, au vorbit cu oamenii in tren."

Acum, unii dintre oameni sunt decisi sa-si cera banii inapoi pe calatorie si chiar despagubiri, pentru suferinta indurata! Un bilet de la Arad la mare costa peste 500 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!