Anunțul lui Ludovic Orban despre deschiderea mall-urilor. Când va fi luată o decizie

Ultima actualizare: 05-06-2020 15:43
Mall, magazine

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că o decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie.

"Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 iunie, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Guvernul îşi doreşte să ia "decizii cât mai rapide", dar "asta depinde de evoluţia epidemiei".

Premierul a participat, vineri, la evenimentul de lansare a proiectului "Produs în Arie Naturală Protejată" organizat în aria naturală protejată de la Cernica.

În ce condiții se poate ajunge la noi restricții

 

Orban a afirmat că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii, însă a afirmat că numai după o zi nu poate fi făcută o analiză pertinentă.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi a răspuns: ”Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţiece se va întâmpla”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO