Antrenor de tenis din Cugir, condamnat la 5 ani închisoare pentru că a violat o elevă de 11 ani

Ultima actualizare: 18-12-2020 14:21
Tenis
Shutterstock

Un antrenor de tenis din Cugir care, în urmă cu trei ani, a violat o fată de 11 ani, elevă a sa, a fost condamnat de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia la cinci ani de închisoare cu executare şi la plata de daune morale de 15.000 de euro.

"În dosarul penal cunoscut opiniei publice ca dosarul antrenorului de tenis din Alba acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol asupra unei eleve minore, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în urma rejudecării în apel a cauzei, condamnarea inculpatului la pedeapsa de cinci ani închisoare cu executare şi interzicere unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut dispoziţiile instanţei de fond cu privire la latura civilă a cauzei, inculpatul rămânând obligat la plata către partea civilă a echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 15.000 euro, reprezentând daune morale", a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, citat de Agerpers.

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă.

Curtea a reţinut că, pe 22 aprilie 2017, la sfârşitul antrenamentului de tenis la care a participat minora, asupra acesteia au fost exercitate, în vestiarul arenei sportive, acte cu conotaţie sexuală de către antrenor, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Făcând o evaluare a faptei comise de inculpat, dar şi a persoanei acestuia, prin raportare la fiecare dintre aceste criterii luate separat, dar şi privite în ansamblul lor, reţinem că pericolul social ridicat al faptei comise constă în faptul că inculpatul a profitat atât de încrederea pe care i-a conferit-o calitatea pe care o avea, de antrenor recunoscut pe plan local al mai multor generaţii de copii, cât şi de notorietate de care acesta se bucura la nivel local (aşa cum rezultă şi din înscrisurile în circumstanţiere depuse de acesta la dosar). De asemenea, fapta inculpatului este cu atât mai gravă cu cât în considerarea relaţiei de amiciţie dintre acesta şi familia minorei, părinţii acesteia nu au avut nici cea mai mică suspiciune cu privire la comportamentul inculpatului faţă de minoră, motiv pentru care aceştia au avut încredere deplină în inculpat, lăsând-o pe minoră în grija inculpatului, fără nicio rezervă, atât pe perioada antrenamentelor cât şi în perioadele în care minora se deplasa, fără să fie însoţită de către părinţi, la turneele de tenis", se arată în motivarea deciziei.

Instanţa a considerat că fapta inculpatului este cu "atât mai gravă" cu cât încrederea minorei şi a părinţilor acesteia în îngrijirea şi ocrotirea acesteia, în vârstă de doar 11 ani, de către inculpat pe perioada antrenamentelor, era mai mare.

"În acelaşi sens, considerăm că fapta comisă de inculpat prezintă un grad ridicat de pericol social şi raportat la rezultatul produs şi al consecinţelor pe care infracţiunea comisă a avut-o asupra victimei", a mai apreciat instanţa.

La instanţa de fond, la Judecătoria Alba Iulia, bărbatul primise o condamnare de 6 ani de închisoare şi obligaţia de a plăti daune morale în sumă de 15.000 de euro.

Acum în vârstă de 54 de ani, antrenorul a fost depus, joi, în Penitenciarul Aiud, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO