ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost lovit în cap de un glonț tânărul din Gorj

Ultima actualizare: 17-09-2019 08:18

Parchetul Militar face verificări după ce un bărbat de 22 de ani din Gorj a fost lovit în cap de un glonț tras, cel mai probabil, dintr-un poligon în care se antrenau jandarmii.

Anchetatorii vor să afle dacă în poligon au fost respectate toate măsurile de siguranță. Tânărul se află la spital în stare stabilă, spun doctorii.

Bărbatul de 22 de ani tocmai terminase o lucrare în cimitirul bisericii din localitatea Măceșu şi se pregătea să plece spre casă, în Târgu Cărbuneşti, împreună cu doi colegi.

Glonţul l-a lovit în cap în momentul în care voia să urce într-o maşină. Colegii lui l-au văzut dintr-o dată cum se prăbuşeşte.

Localnic: "A venit glonţul de la poligon şi a împuşcat un om aici."

În momentul în care tânărul a fost rănit, în poligonul din Târgu Cărbuneşti jandarmii din Gorj aveau un exerciţiu de tragere cu armamentul din dotare. Poligonul se afla la 2 kilometri şi jumătate de locul unde a avut loc accidentul.

Nu este exclus ca proiectilul care l-a rănit pe bărbat să provină de acolo.

Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ: "La această şedinţă de tragere planificată au participat un număr de peste o sută de jandarmi. În acest moment nu vă pot comunica date suplimentare."

Autorităţile spun că populația ar fi fost avertizată că în zona au loc trageri.

Dan Birău, primar Târgu Cărbunești: "Da, cred că şi la biserica e un panou de afişaj, în principiu ar trebui să fie şi acolo."

În poligonul din Târgu Cărbuneşti, jandarmii au folosit pistoale şi pistoale-mitralieră. Gloanţele trase de cele din urmă pot atinge o ţintă aflată şi la 3 kilometri distanţă.

Nu este însă clar dacă în poligon au fost respectate toate normele de siguranţă.
 

Un glonţ rătăcit a nimerit într-un porc din sat: ”Când l-au desfăcut au găsit un glonţ în şuncă”
 

Potrivit localnicilor, nu este pentru prima dată când gloanţele trase de militari în poligon ajung până la ei în sat. Un glonţ rătăcit a nimerit şi într-un porc.

Localnică:"Prin blăni şi a nimerit în porc. L-am tăiat de Crăciun. Când l-au desfăcut au găsit un glonţ în şuncă. Toţi au rămas uimiţi. Soţul l-a luat şi s-a dus cu el la poliţie. A zis că nu e de al lor, din pistoalele lor."

Bărbatul rănit de glonţ a fost dus de urgenţă la spital.

Director Spital, Târgu Cărbunești: "I-am făcut tomograf, a venit cu un corp străin în partea dreaptă a capului, glonţ, a fost stabilizat şi trimis la Craiova. Există mici fragmente. Era o schijă osoasă care putea duce la hemoragie."

Tânărul de 22 de ani este internat în stare stabilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO