Angajati de pe ambulanta, agresati de un pacient de 18 ani pe care incercau sa il salveze

10-01-2014 07:57


Interventie cu probleme pentru un echipaj de la Ambulanta Moreni, din judetul Dambovita. Atat asistenta de pe salvare, cat si ambulantierul au fost agresati chiar de cel pe care incercau sa-l salveze, un tanar de 18 ani.

Asta dupa ce un prieten al pacientului i-a chemat in ajutor, pentru ca acesta din urma ameninta ca se sinucide. A fost nevoie de politisti pentru a-l linisti pe pacientul-agresor, despre care amicii sai spun ca era sub influenta bauturilor alcoolice si al substantelor halucinogene.

"-De ce ati lovit d-na asistent?

- N-am vrut…

 -N-ati vrut, dar ati lovit-o…

 -Pai… stiu…

-Cu ce i-ati dat? Cu pumnul?

-Nici nu stiu cu ce i-am dat…"

Ambulanta a fost nevoita sa vina de doua ori la usa tanarului. Prima data pacientul a refuzat sa iasa din casa, insa a doua oara s-a lasat cu scandal. Asistenta medicala, in varsta de 34 de ani, s-a ales cu mai multe rani dupa ce atat ea, cat si ambulantierul au fost luati la bataie.

Prietenii tanarului spun ca ar fi vorba despre mai mult decat o simpla betie.

"Din cauza la droguri, a fost drogat, s-a drogat la scoala si din asta a avut si reactia aceea de a vrut sa se sinucida", a declarat o prietena a agresorului.

Cand l-a vazut agitat, prietenul tanarului a sunat imediat la 112. La fata locului a sosit un echipaj de la ambulanta care l-a preluat si l-a dus la spital. A fost nevoie insa si de interventia politistilor.

Cei de la ambulanta spun ca se confrunta cu astfel de probleme tot mai des: "Ne intalnim cu astfel de cazuri foarte des, asistentii nostri, echipajele de pe ambulanta sunt agresate verbal si fizic".

Dupa ce a primit ajutor de la doctori, tanarul a fost transferat la sectia de psihiatrie pentru a fi investigat.

VIDEO PROTVPLUS.RO