Andrei Gheorghe, jurnalistul cu un sfert de secol de experiență în presă. PORTRET

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
PROFM

Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit, luni seara, la vârsta de 56 de ani.  El a fost prezentator și realizator de emisiuni radio și de televiziune.

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, în localitatea Lipețk din Rusia. Tatăl său, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, iar mama sa rusoaică era fata comandantului respectivei școli.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția Engleză-Rusă, a Universității din București. Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța. Între 1993 și 1996 a realizat emisiuni la postul Radio Sky Constanța, iar între 1996 și 2002 la Pro FM București. Totodată, el a prezentat emisiunea „Lanțul Slăbiciunilor” de pe Pro Tv.

Totodată, el a fost consilier media și realizator de emisuni și a scris pentru „Academia Cațavencu”. Între lunile ianuarie și februarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanțe.

Totodată, jurnalistul a jucat rolul unui ofițer francez în filmul „Amen” – regizat de Costa Gavras. În filmul „Tinerețe fără tinerețe” – regizat de Francis Ford Coppola și aflat în fața de preproducție – a avut rolul unui șofer de taxi.

În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit „Dubla Personalitate”, la care a fost și scenarist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO