Victima găsită în portbagajul mașinii incendiate sâmbătă, la Măgurele, este un bărbat, spun anchetatorii.

Este o primă concluzie a expertizei, în crima savârșită în stil mafiot, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă sunt, de asemenea, analizate de polițiști.

La o zi de la descoperirea sinistră făcută pe câmpul din Măgurele, anchetatorii adună în continuare probe care să îi ajute să rezolve cazul. Cercetarea la fața locului a durat mai bine de 14 ore, timp în care criminaliștii au avut grijă să nu le scape niciun indiciu care i-ar putea ajuta în anchetă. Craniul găsit în portbagaj avea urma unei lovituri cu un corp dur și acest lucru a confirmat varianta crimei. 

Ancheta se anunță complicată 

Tudorel Butoi, psiholog criminalist:Victima e om, nu? Are cerc de relații, interese, cine sunt aceste persoane din cercul ei de relații, de interese, care răspund la întrebarea „cui folosește moartea acesteia”. Și o să ne ducem în zona categoric interlopă, eu bănuiesc că ne învârtim în zona de traficanți, fie de mașini, de arme, fie de droguri sau femei.

Se anunță o anchetă destul de complicată, pentru că flacările au distrus majoritatea probelor cu urme de ADN, dar și amprentele. Anchetatorii verifică mai multe piste pentru rezolvarea cazului. Procedura este clară în astfel de cazuri.

Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: Administrarea probatoriului, audieri de martori evident la fața locului, colegii sunt atenți dacă sunt urme de probe, tot ce indică și vin criminaliștii în funcție de caz, se caută camere de supraveghere, se discută cu cetățenii prezenți acolo să se poată identifica aceste camere.” 

Autoturismul incendiat este o Dacia Logan MCV din 2017, înregistrată în Italia 

Locul unde a fost dusă mașina pentru a fi incendiată are două căi de acces. Fie autorul a venit dinspre orașul Măgurele și atunci polițiștii verifică și imaginile de pe camerele de supraveghere de acolo, fie a ajuns pe câmp dinspre șoseaua Giurgiului și aria de căutare se extinde.

Autoturismul incendiat este o Dacia Logan MCV din 2017, înregistrată în Italia. Pentru că a ars mai bine de patru ore, după cum au zis pompierii, ar fi fost îmbibat cu un combustibil care să întrețină arderea. Indiferent, însă de cât de distrusă este, mașina va fi expertizată ca să se vadă exact dacă mai pot fi descoperite urme care să îi ajute pe anchetatori în rezolvarea cazului.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist:Mașina are serii din blocul motor, n-au topit ei blocul motor ca specialiștii noștri să nu le poată identifica, chiar dacă sunt parțial distruse. Mașina nu are numere, este înregistrată în Italia, se va face legătura cu poliția de acolo, cu bazele de date.”

Rămășițele umane carbonizate au ajuns la Institutul Mina Minovici, unde legiștii vor face o expertiza antropologică. Polițiștii pot fi ajutați de tehnologie inclusiv pentru a schița un portret-robot. Cazul este, însă, complex și ancheta se anunță de durată. Parchetul a deschis un dosar de cercetare IN REM pentru omor calificat.