Amenzi în piețe pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Ce au găsit inspectorii ANPC

Ultima actualizare: 28-04-2020 15:27
Coronavirusului nu-i place uscăciunea. Ce trebuie să faceți cu verdețurile de la piață
StirilePROTV

Zilele acestea, inspectorii de la Protecția Consumatorului verifică la sânge piețele. Primele controale care vizează respectarea ordonanțelor militare s-au făcut în zona Olteniei.

O primă sancțiune a fost acordată Pieței din Slatina, care a și fost închisă pentru moment.

Societatea care o administrează a fost amendată cu 10 mii de lei pentru încălcarea prevederilor ordonanței militare numărul trei. Mai exact, nu se respecta distanțarea socială, culoarele dintre tarabe nu erau destul de late, iar dezinfectanții lipseau.

De altfel, zece piețe din Gorj, Olt și Mehedinți au fost veriicate până astăzi, iar Oltenia rămâne ținta inspectorilor ANPC până spre sfârșitul acestei săptămâni.

Va fi verificat și modul în care vârstnicii, care au de-acum posibilitatea să iasă la cumpărături între 7-11 dimineața și 19-22 seara, sunt serviți cu prioritate.

Acțiunile rămân tot în zona din sudul țării, urmând ca, pe lângă piețe, controalele să devină mai dese și în hipermarketuri.

Inspectorii caută respectarea distanțării sociale, prezența marcajelor, dar și modul în care sunt puse la vânzare legumele și fructele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO