Amenințare falsă cu bombă la un mall din București. Ce amendă riscă persoana care a trimis mailul către Poliția Capitalei

Ultima actualizare: 29-12-2021 19:50
Amenințare falsă cu bombă la un mall din Bucure...
Amenințare falsă cu bombă la un mall din Bucure...

O amenințare cu bombă a fost trimisă, miercuri, pe o adresă de email a Poliției din Capitală.

Amenințare cu bombă într-unul dintre cele mai mari mall-uri din București, în Sectorul 3.

Poliția a fost anunțată printr-un email și, la puțin timp după ora 13.00, a ordonat evacuarea de urgență a centrului comercial.

A urmat o masivă desfășurare de forțe, venite inclusiv cu câini special dresați pentru depistarea explozibililor. În final, alarma s-a dovedit a fi una falsă.

În doar câteva minute de când s-a dat alarma echipele de intervenție au sosit la mall. Este vorba de echipaje ale pompierilor, Poliției Române, Jandarmeriei, Poliției Rutiere, pirotehniști ai serviciului special IGPR și, beneînțeles, luptători ai Serviciului Român de Informații.

În 2 minute, circulația a fost oprită pe Bulevardul Liviu Rebreanu și sute de oameni au fost evacuați în ordine din mall, atât vizitatori, cât și comercianți.

Timp de două ore, echipele de intervenție au scotocit centrul comercial pentru a identifica un posibil colet suspect.

Insp. princ. Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR: „Au fost trimiși pirotehniști, SIAS, au început căutarea, cercetarea.”

De data aceasta, alarma nu a mai fost dată printr-un telefon anonim la 112, ci a fost trimis un email direct Poliției Române. Pentru identificarea celui care a făcut asta este nevoie de specialiști în informatică.

Cum spațiul care trebuia periat era foarte mare, echipele de intervenție au adus pe lângă echipamente și câini specializați în detectarea explozibililor: din partea poliției a intrat în misiune un ciobănesc belgian malinois, iar din partea SRI un labrador.

Pentru alertarea falsă a echipelor de intervenție, amenda este de la 2.000 la 4.000 de lei. În cazul în care fapta este repetată în mai puțin de un an, amenda crește de la 4.000 la 8.000 de lei.

În email se preciza că un dispozitiv exploziv urmează să fie detonat la Centrul Comercial Park Lake, din București.

"Pe o adresă de e-mail a Poliției, s-a primit o informare de pe o adresă de e-mail, cu privire la faptul că va fi detonat un dispozitiv exploziv la Centrul Comercial Park Lake. La fața locului s-a deplasat Detașamentul Pirotehnic din cadrul SIIAS", se arată în comunicatul poliției. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO