Ambulanta implicata intr-un accident, in timp ce transporta un pacient in stare delicata. Ce spun martorii

Ultima actualizare: 17-05-2016 07:01

Misiune infernala pentru echipajul unei ambulante din Alba, care transporta un pacient in stare delicata. Salvarea a fost izbita violent de un autoturism si s-a rasturnat.

Soferul, asistenta si bonlavul au fost raniti in impact. Ambulanta transporta de urgenta, la Spitalul Judetean din Alba Iulia, un barbat in varsta de 50 de ani, din Teius, care suferise un atac cerebral. In zona localitatii Santimbru insa salvarea a fost izbita puternic de o masina si s-a rasturnat pe o parte.

Martor: "Domnul cu Volvo care venea dinspre Santimbru sa intre in soseaua principala nu a acordat prioritatea ambulantei, desi avea si semnalele luminoase si acustice."

Barbatul a sarit imediat in ajutorul oamenilor din ambulanta.

Martor: "Imediat am sarit din masina, am spart geamurile la ambulanta ca sa pot scoate pacientul, asistenta si pe domnul sofer. Asistenta era lovita foarte grav la picior, domnul din ambulanta la mana dreapta, ii sangera foarte tare si pacientul era cu masca pe figura, era inconstient."

Cei trei raniti au fost preluati in scurt timp, de o alta ambulanta, si transportati la spital.

Lucia Filimon, purtator de cuvant UPU Alba Iulia: "Au fost transportati de o ambulanta si preluati de UPU. Starea este buna, dar se fac investigatii la toti trei. Pacientul este si el investigat acum."

Soferul autoturismului, in varsta de 33 de ani, a scapat teafar din impact.

Subinspector Iulian Danciu, Politia Rutiera Alba: "Pe numele conducatorului auto inmatriculat in judetul Alba se va deschide un dosar de urmarire penala pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa."

Din cauza accidentului, traficul in zona a fost dat peste cap mai bine de o ora.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO