Alex Dima a alergat la maraton pentru copiii parintelui Tanase, din Valea Screzii. Cum putem ajuta cele 500 de suflete


Ultimul update: Marti 02 Iunie 2015 07:04
Data publicarii: Sambata 30 Mai 2015 19:29
Categorie: Stiri actuale

105 kilometri, atat au alergat mai multi maratonisti pentru copiii care cresc in tabara din Valea Screzii. Acolo, in grija unui preot sunt peste 500 de suflete, dintre care 300 sunt copii.

Maratonul organizat are drept scop strangerea de fonduri pentru construirea unui asezamant in Valenii de Munte, unde copiii sunt nevoiti sa faca naveta in fiecare zi la liceu. Colegul nostru Alex Dima a luat si el startul la maratonul de sambata.

Iesirea din Bucuresti, putin peste ora 6 dimineata. Pana in tabara din Valea Screzii sunt fix 105 kilometri. 

"Stiu ca asa pare, dar nu sunt ultimul. Mai sunt in spate alti alergatori. Sunt 55 de alergatori. Fiecare alerga cat poate, 105 km si sute de copii in tabara care ne asteapta. Asa cum ar zice Geroge Ogararu, merita", spune Alex Dima.

In capul traseului, la peste o suta de km, copiii din tabara se joaca. Alex a ajuns prima data in Valea Screzii acum 5 ani. Si a patruns intr-o lume in care cuvantul "daruieste" e un mod de viata. Pe acesti copii toata lumea ii stie drept copiii parintelui Tanase, un preot care in anii 90 a inceput sa lupte contra avortului si sa le indemne pe mame sa nu-si omoare copiii, ci sa-i lase in grija lui. Nicu este unul dintre cei care au ajuns aici pe cand aveau doar cateva zile.

Alex are 3 surori mai mici. Mama lor a murit. Povestea lor este asemanatoare cu povestea multor copii din tabara. Aici toti formeaza o mare familie. 

Pentru ei s-a alergat sambata la ultramaraton. Fiecare alergator a strans bani pe internet sau de la prieteni. In total s-au adunat 10.000 de euro. Dar mai nevoie de mult pentru a termina lucrarile la asezamant. Fiecare dintre noi poate ajuta povestea din Valea Screzii sa mearga mai departe:

ASOCIATIA PRO VITA
COD FISCAL 7250977 RO 98 BPOS 30402731515 ROL 01 BANC POST Valenii de Munte

Tags: maraton, copii, ajutor,

Doneaza pentru programul de educatie montana din zonele rurale din Apuseni! Participa la Maraton!
Semimaraton caritabil in centrul Capitalei. Peste 10.000 de persoane, batrani si copii, au alergat pentru o cauza nobila
VIDEO PROTVPLUS.RO