Tigrul care a scapat de la Gradina Zoologica a fost ucis de vanatori, dupa ce fusese tranchilizat

×
Codul embed a fost copiat

Vanatoare de tigri printre oameni, la Sibiu. O tigroaica de 200 de kilograme a evadat de la gradina zoologica din acest oras dupa ce un ingrijitor a uitat sa-i inchida cusca.

UPDATE:

19:00 - Sinteza evenimentelor:

Animalul s-a plimbat prin padure, dar si intr-un cartier din apropiere, pana cand a fost ucis de echipele de interventie. Vanatorii au tras, cand au vazut tigrul dezorientat si n-au mai asteptat ca sedativul sa-l adoarma.

Trei ore a stat in libertate Mihaela. Bietul tigru, in varsta de 14 ani aproape ca a fost poftit afara de ingrijitor, care a uitat sa-i inchida cusca, dupa ce i-a lasat hrana. Din cateva sarituri, Mihaela era deja in padurea de langa Zoo.

Citește și
lemurul Sonya
4 lemuri si 3 suricate, noile vedete de la Zoo Baneasa
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Vanatori, angajati de la Zoo si politisti au pornit imediat pe urmele Mihaelei, aflata pentru prima data in libertate. Nascuta in captivitate, frumoasa felina avea peste 200 de kilograme si era atractia gradinii de la Sibiu. Anul trecut, un turist baut s-a apropiat prea mult de ea si s-a ales cu mana si piciorul sfasiate.

Dupa ce a iesit din cusca, tigrul a ajuns in padurea Dumbrava, unde se afla si Muzeul Satului, apoi a ajuns intr-un cartier din apropiere. Cel putin sase kilometri a strabatut in trei ore.

Armata de ingrijitori si vanatori au pornit pe urmele tigrului doar cu o arma de tranchilizare, singura din tot orasul.

La un moment dat, au zarit animalul, iar un medic veterinar a tras in el de la distanta. Sedativul si-ar fi facut efectul in 5 minute, dar doctorul s-a apropiat la cativa metri, cand tigrul era speriat si foarte agitat. In acel moment, un vanator l-a impuscat.

Intra AICI sa vezi declaratia vanatorului care a TRAS!

Cativa curiosi s-au apropiat sa vada tigrul mort.

In urna cu aproape 2 ani, un barbat a ajuns la spital cu piciorul sfartecat de tigrul ucis acum, fiindca a bagat piciorul printre gratiile custii acestuia.

Mihaela avea un pui de sase ani, Baghera.

13:00 Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a spus ca tigrul devenise periculos si ca, din pacate, a fost necesara impuscarea lui cu o arma cu glont.

Tigrul a fost impuscat in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Potrivit lui Alex Mares, reprezentant al Asociatiei Vanatorilor din Sibiu, atat timp cat animalul a fost in municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu arma de foc, dar odata ajuns in zona padurii, intr-un fond forestier, a putut fi folosita o astfel de arma.

12:45 Tigrul care a fugit, marti, de la Gradina Zoologica din Sibiu si care reusise sa ajunga intr-un cartier de locuinte a fost impuscat de autoritati cu o arma cu glont.

12:20 Tigrul cautat de autoritatile din Sibiu a reusit sa iasa din cusca sa din Gradina Zoologica si sa fuga din cauza neglijentei ingrijitorului, care, dupa ce a facut curatenie, a lasat usa custii intredeschisa, a anuntat viceprimarului Sibiului Astrid Fodor.

"In aceasta dimineata, in jurul orei 9.30, ingrijitorul a facut curatenie si cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit", a declarat Astrid Fodor.

Potrivit acesteia, in momentul de fata echipa care cauta efectiv animalul este formata din aproximativ zece persoane, care sunt angajati ai Gradinii Zoologice si vanatori profesionisti.

Astrid Fodor a anuntat ca o problema cu care se confrunta si pe care incearca sa o rezolve este lipsa pustilor cu tranchilizant, existand una singura autorizata in municipiul Sibiu si fiind asteptata inca una de la Cisnadie, dar si doi specialisti de la Deva care in urma cu aproximativ doua luni s-au confruntat cu o problema similara.

SIBIU LIVE WEBCAM - CAMERA 1

Sibiu Camera Live Image.

12:00 Tigrul care a scapat de la Gradina Zoologica din Sibiu a reusit sa fuga si de sub supravegherea echipelor de cautare, care il localizasera in Padurea Dumbrava, si a ajuns intr-un cartier de locuinte din municipiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Silviu Albisor, tigrul a fugit de sub supravegherea echipelor de cautare, care il localizasera in Padurea Dumbrava, si a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiu.

Conform acestuia, tigrul se afla in zona strazii Calea Poplacii din municipiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi, iar intreaga zona a fost evacuata si asigurata de Politia Locala Sibiu.

Directorul Complexului National Muzeal Astra din Sibiu, Valeriu Olaru, a precizat ca din zona muzeului au fost evacuate 18 persoane, atat vizitatori, cat si personal al institutiei si muncitori care lucreaza acolo.

Olarau a spus ca persoanele au fost luate din muzeu cu un autoturism al institutiei si scoase la poarta, unde au stat intr-un spatiu inchis pana in momentul in care au putut parasi zona cu diferite mijloace de transport.

11:05 Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, tigrul care a scapat de la Zoo a fost localizat in Padurea Dumbrava, in care se afla Gradina Zoologica.

"Echipele de cautare sunt dotate cu o pusca cu tranchilizante care va fi folosita pentru a seda animalul si a-l putea aduce inapoi", a declarat Mirela Gligore.

Potrivit acesteia, tigrul nu a fost prins deocamdata.

10:50 Autoritatile din Sibiu care cauta tigrul fugit de la Gradina Zoologica au localizat animalul in Padurea Dumbrava, specialistii fiind pregatiti pentru a-l tranchiliza

10:20 Au fost alertati pompierii, Politia, Asociatia Vanatorilor si echipajele SMURD, pentru a fi pregatite de interventie in caz de nevoie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Silviu Albisor, deocamdata nu sunt cunoscute imprejurarile in care tigrul a reusit sa scape din cusca sa.

Reprezentantul ISU a mai spus ca au fost alertate Politia, Asociatia Vanatorilor si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), iar echipaje SMURD sunt pregatite de interventie in cazul producerii vreunui incident. Conform purtatorului de cuvant al DSVSA, Ioan Pentea, angajatii Gradinii zologice cauta animalul in zona impadurita, unde se presupune ca a fugit.

Gradina Zoologica din Sibiu, administrata de Primaria Sibiu, este situata la iesirea din oras catre Paltinis, in apropiere aflandu-se un hotel, mai multe restaurante si Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Zoo Oradea a scos la licitatie 500 de animale. Cat te costa ca sa ai un magarus in curte
Zoo Oradea a scos la licitatie 500 de animale. Cat te costa ca sa ai un magarus in curte

Continuam cu o licitatie neobisnuita petrecuta vineri la Oradea. Gradina zoologica din oras se modernizeaza si noul proiect presupune un spatiu mai mare pentru chiriasii exotici.

4 lemuri si 3 suricate, noile vedete de la Zoo Baneasa
4 lemuri si 3 suricate, noile vedete de la Zoo Baneasa

Vi-l amintiti cu siguranta pe king Julien, lemurul plin de viata din filmul animat Madagascar! Daca va e dor de el, aflati ca sosia indragitului personaj a sosit la gradina zoologica din Bucuresti, impreuna cu 3 frati.

Scene de groaza la zoo Tg. Mures: un angajat a cazut in cusca tigrilor
Scene de groaza la zoo Tg. Mures: un angajat a cazut in cusca tigrilor

Vizitatorilor ingroziti le-a mai venit inima la loc abia cand li s-a explicat ca totul a fost de fapt o pacaleala de…1 aprilie.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.