Alertă emisă de ANM pentru mai multe județe. Cod roșu de furtună și cod galben de inundații

Ultima actualizare: 24-08-2020 17:01
harta ANM
ANM

ANM a emis o atenționare de cod roșu de averse în județul Neamț, Iași și Vaslui, însoțite de grindină, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

Zonele care vor fi afectate sunt:

Județul Neamț: Ion Creangă, Icușești, Valea Ursului, Bozieni, Pâncești, Poienari;

Județul Iaşi: Țibănești, Dagâța, Tansa;

Județul Vaslui: Băcești;

Avertizarea este valabilă până la ora 17.30.

Cod galben de inundații în județul Alba și Sibiu
 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni după-amiază o avertizare Cod galben de inundaţii pentru râuri de pe raza judeţelor Alba şi Sibiu, valabilă până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Mureş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Ocna Mureş - amonte S.H. Acmariu, judeţele Alba şi Sibiu, transmite Agerpres.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Ampoi - amonte S.H. Acmariu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO